Share
Savak i The Poison Arrows u Močvari

Savak i The Poison Arrows u Močvari

savak-i-the-poison-arrows-711-mocvara

Američki sastavi SAVAK i THE POISON ARROWS 7. studenog nastupit će u zagrebačkom klubu Močvara.

Indie emo naočale u novoj sezoni kreću u nove radne pobjede i uz dva se sjajna benda prisjećaju zlatnog doba američkog nezavisnog rocka, cca. 1995.-2005. Dakle, u goste nam dolaze sljedeće legende:

SAVAK (S.A.D.)

Godinu dana nakon nastupa s našim čovjekom iz San Pedra, Mikeom Wattom, vraćaju nam se stari (post) panksi i prekaljeni veterani američke nezavisne scene – njujorški SAVAK. Bend je osnovan 2015., ime je posuđeno od iranske tajne policije, osoblje je regrutirano iz prilično jakih grupa poput ObitsThe Make UpHoly Fuck i Girls Against Boys, a u Europu dolaze u svrhu promocije svog drugog albuma “Cut-Ups”, koji će uskoro biti objavljen za etiketu Ernest Jenning Record Co.

Momci su prošlogodišnjim debitantskim albumom “Best of Luck in Future Endeavors” naznačili smjer u kojem se žele kretati, a novi album samo pokazuje koliko je bend u međuvremenu sazrio – SAVAK su podjednako na tragu bendova poput Neu!, The Gun ClubThe FallMagazineMission of BurmaGang of FourThe ByrdsTelevision i Wipers… ukratko, znaju znanje. Ne propustiti!

THE POISON ARROWS (S.A.D.)

Rječnikom prosječnog glazbenog novinara, The Poison Arrows su “veterani američkog nezavisnog rocka koji imaju ozbiljan pedigre i stotine koncerata u nogama” – basist Pat Morris svoje je umijeće pokazao u kultnim Don Caballerona albumima “For Respect” i “What Burns Never Returns”, gitarist Justin Sinkovich svirao je u Atombombpocketknife koji su 2003. svirali u KSET-u i pritom nisu imali sreće kao The National, pa da broj prisutnih u publici poraste s trideset na tristo pa na tri tisuće, a bubnjar Adam Reach je ranije udarao u Pink Avalanche.

Uglavnom, bend je kao stvoren za sve ljubitelje bučnog i čvrstogChicago/Touch and Go Records zvuka, dosta popularnog u Agramu, dočim je njihov ritmični i snažno strukturirani post punk zvuk na tragu klasika poput Wire i The FallThe Poison Arrows bi vas mogli podsjetiti na Girls Against Boys, a definitivno ćete čuti i utjecaje bendova u kojima su ovi mladići ranije svirali. Da se pripremite, poslušajte njihov posljednji album “No Known Note”.

Leave a Comment