Share
Afrički glazbenici snimili pjesmu u kojoj upozoravaju na koronavirus

Afrički glazbenici snimili pjesmu u kojoj upozoravaju na koronavirus

Afrički glazbenici Bobi Wine i Nubian Li snimili su rege pjesmu u kojoj upozoravaju na opasnost od širenja koronavirusa.

“Loša vijest je da smo svi potencijalne žrtve, ali dobra vijest je da smo svi potencijalno rješenje”, poručuju glazbenici u pjesmi u kojoj govore o simptomima, ali i načinima da se zaštitimo od zaraze.

Bobi Wine, čije je pravo ime Robert Kyagulanyi, dolazi iz Ugande koja do sada, prema pisanju Guardiana, ima 14 zaraženih.

Prvi su slučaj zabilježili prije četiri dana, a odmah su uvedene preventivne mjere poput zatvaranja granica, zabrana javnog okupljanja i zatvaranja barova.

Predsjednik Liberije, inače bivši nogometaš, George Weah također je objavio pjesmu o koroni pod nazivom Let’s Stand Together and Fight Coronavirus, a sličnu je pjesmu objavio i tijekom krize s ebolom, prenosi Index.

“Liberija je zemlja u kojoj većina ljudi nema pristup internetu i društvenim mrežama, ali svi slušaju radio. Pjesma će se puštati na radijskim postajama diljem zemlje kako bi se poruka proširila”, rekao je njegov glasnogovornik Solo Kalebeh.

Koronu je opjevala i senegalska hip hop grupa Y’en a Marre.