Share
“Seven Nation Army” na klasičan način

“Seven Nation Army” na klasičan način

Instrumentalni međunarodni ansambl “Almazian Symphony” predstavio je klasičnu verziju pesme “Seven Nation Army”

Ovih dana možemo da uživamo u sjajnoj klasičnoj verziji pesme “Seven Nation Army” koju je obradio orkestar “Almazian Symphony”, instrumentalni međunarodni ansambl koji čine 100% žene, a solista je sam osnivač Hačatur Almazijan, jermenski virtuoz na violini.

“Almazian Symphony” obrađuje i svira pesma u klasičnom ‘crossover’ stilu, a čine ga muzičarke iz Srbije, Kanada, Rusije, Crne Gore, Kazahstana, Belorusije, SAD, Belgije, Holandije itd. “Almazijan” je orkestan osnovao sa srpskom čelistkinjom Tamarom Savić, a nazivaju ih “novom klasičnom muzikom za novi milenijum”.

Svirali su prvi put 2008. na “Exitu” pred 10.000 ljudi, a česti su gosti Emira Kusturice. “Almazian Symphony” je pre neki dan prezentovao svoju nesvakidašnju kaver – verziju pesme “Seven Nation Army” poznate američke grupe “White Stripes”, a ovo je prva i jedinstvena verzija ove pesme urađena u ‘classical crossover’ stilu. “Seven Nation Army” je jedna od numera albuma prvenca “Almazian Symphony” za Sony Music Entertainment u partnerstvu sa Nacionalnom TV Francuske. Što se tiče originala, 2004. godine “Seven Nation Army” je dobila nagradu Grammy (Grammy Award) u kategoriji najbolja rock pesma (Best Rock Song). Široku popularnost ovaj hit je dobio kao nezvanična himna fudbalskih utakmica i svih fudbalskih navijača. Sa obzirom da je ovo godina Svetskog Prventsva u Rusiji, “Almazian Symphony” posvećuje ovaj spot svim ljubiteljima i navijačima futbala.

Oni koji cene klasičnu muziku, biće oduševljeni strastvenom muzičkom izvedbom sa etno elementima, a posebno je atraktivan sledeći element: sve su devojke koje sviraju mlade, lepe, klasično obrazovane i u kratkim crnim haljinama. I sviraju rok na svojim instrumentima. Da li može dalje od ovoga? Teško. Armija lepotica koja svira fudbalsku himnu SP u Rusiji će biti naš favorit ovog leta.

nshronika.rs