Share
Shake Stew stiže na XX3. Jazz Fest Sarajevo

Shake Stew stiže na XX3. Jazz Fest Sarajevo

Austrijski ansambl Shake Stew koji će nastupiti na ovogodišnjem Jazz Festu Sarajevo, jedan je od najuzbudljivijih evropskih novih bendova.

Septet čine muzičari predvođeni basistom i kompozitorom Lukasom Kranzelbinderom, dok ansambl ima neuobičajenu postavku koju čine dvojica basista, dvojica bubnjara i tri duvača, muzičari nove generacije koji su već etablirani kao nove zvijezde.

Shake Stew je Kranzelbinder oformio 2016. godine za nastup na jazz festivalu u Saalfeldenu, a od tada njihovi rasprodani nastupi privlače pažnju i javnosti i medija. Već njihov prvi album proglašavan je remek-djelom, na drugom su imali uspješnu saradnju sa Shabakom Hutchingsom, a uskoro se očekuje njihov treći studijski album sa kojeg su već objavili nekoliko singlova, a čiji će repertoar predstaviti na koncertu u SARTR-u 8. novembra u 23.00.

Relaksirani groove i afro beat centralne su tačke njihove muzike koja istražuje različita raspoloženja i energije što je ponukalo kritičara austrijskog Kuriera da napiše: “Stil je stvar prošlosti – transformacija i raznolikost su novi žanr!”

Sarajevski koncert na XX3. Jazz Festu Sarajevo organizira se uz podršku asocijacije MICA i Austrijskog kulturnog foruma. Ulaznice su u prodaji u sistemu kupikartu.ba – online (uz proviziju banke) i na prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine (bez dodatne provizije), kao i u prostorijama Jazz Festa.