Share
She brought me gasoline & Martin’s Surfers sutra u Vintageu

She brought me gasoline & Martin’s Surfers sutra u Vintageu

U srijedu, 21. studenog zagrabi duh country & surf glazbe na odmetničkom besplatnom gigu uz dva odlična domaća benda – She brought me gasolineMartin’s Surfers. Upad se ne naplaćuje, a šank vas grije u Studene dane.

SRIJEDA 21.11.2018. I #FREEGIG: Martin’s Surfers & She Brought Me Gasoline @Vintage Industrial I Vrata 20:00 h I Koncert 21:30 h I UPAD: FREE

SHE BROUGHT ME GASOLINE ne dolazi iz Teksasa, nije došao blatnjavih čizama iz močvara Louisiane, oni su naši dečki iz Zagreba koji ostavljaju trag na glazbenoj sceni. No, kad je u pitanju I ista scena van granica Hrvatske, ova se ekipa nema čega sramiti. Bendžo u prvom planu, starinski blues u Americana ambijentu. Bam!

Bend je osnovan 2016. godine, kada su članovi tadašnjeg country/blues cover benda „Tragači“, nakon niza nastupa po raznim klubovima i mjestima (Sax, BBF, Praćka, Palach, Točka, Hard Place, Route 66, Retro i dr.), odlučili nastaviti baviti se glazbom kroz autorski rad. U travnju 2016. godine snimaju dupli singl “Pathway” i “Soul Made in China”. Bend čine Kristijan (vokal, benđo, usna harmonika), Žac (gitara), Vjeko (bas) i Markan (bubanj).

MARTIN’S SURFERS, Instrumentalni surf sastav, dostojan nasljednik velikih surf imena poput The Shadowsa, The Bambi Molestersa ili Dicka Dalea, pod čijim su utjecajem ustvari i nastali. Sastav iz Zagreba se formirao u rujnu 2016. godine, a sastoji se od Martina Frančine (gitara), Mladena Stankovića (bubnjevi) i Jože Vrbana (bass i vokal).

Dečki su do sada objavili tri video singla – „Surf Off“, „The Outro“ i „Beyond The Sun“, a prvi, za pjesmu „Beyond The Sun“, su snimili upravo u Greenwood studiju. Sav njihov autorski rad se bazira na instrumentalnoj glazbi i spotovima. Za svaku pjesmu pokušavaju osmisliti priču koja bi joj pristajala te na temelju toga nastaju spotovi i nazivi pjesama.