Short Reports

Short Reports predstavio novi video singl „Bad Side“

Pesma „Bad Side“ sa albuma „Cats VS Dogs“ je drugi video singl benda Short Reports.

Spot reprezentuje unutrašnju borbu sa lošom stranom koju svi mi vučemo za sobom.
Za kameru je bio zadužen Nemanja, gitarista benda, teži deo posla tj glumu iznela je Nikolette, bubnjarka, a montažu i kolor korekciju su uradili zajedno.

Posle nagrade koju je bend osvojio na Požarevačkoj „Majskoj gitarijadi“, prvog mesta po odluci članova žirija i publike, Short Reports su održali prvi online solistički koncert u Domu B612 u Novom Sadu, koji će se kasnije pojaviti u editovanom obliku na YouTube kanalu benda.

Tokom godine pored objavljivanja prvog albuma „Cats VS Dogs“, bend planira da snimi još nekoliko spotova i uporedo se nalazi u studiju Down There u Beogradu gde snima svoj drugi album.

Pitanje koje bi se moglo postaviti onima koji su pogledali naš video i na koje bi baš voleli da čujemo odgovore (na bilo kojoj web platformi) je „Koja je tvoja loša strana?“.

Bend Short Reports je nastao u oktobru 2019. u Novom Sadu. Formiran je od strane Feher Nikolete (bubnjevi) i Velimirović Nemanje (gitara i glas). Nikolete i Nemanja su se upoznali u aprilu iste godine i nakon par meseci zajedničkog života se javila ideja o formiranju rock duo-a, gde dva instrumenta kroz minimalistički pristup ritmu i ekspresivan pristup melodijama i tekstu, prave zvučnu sliku i emociju koju njih dvoje nose u sebi. Tekstovi koji su na Engleskom jeziku se bave većinom univerzalnim temama o kojima uglavnom ljudi ne vole da pričaju, koje nisu svakodnevne, iako su deo svakodnevnice svakog čoveka. Takodje u instrumentalnom smislu, Niki i Nemanja konstruišu komplementarne ritmove i melodije bez osvrta na muzičku teoriju i sa potrebom ka istraživanju mogućnosti bubnja, gitare i vokala gde su efekti i dodatna pomoćna tehnička sredstva u minimalnoj upotrebi. Pesme su u kratkoj formi bez nepotrebnih delova sa direktnim tekstovima.

Nikolete kao student grafike (Akademija umetnosti Novi Sad) je prvi put uzela bubnjarske palice u ruke kada je duo formiran i istog momenta je počela svoje vizuelne ekspresije da prenosi na instrument. Nemanja je nakon dugogodišnjeg muzičkog iskustva uspeo da se kreativno vrati na fabrička podešavanja i da kroz drugačiji pristup sviranju i pevanju pronađe svoj stil u bendu Short Reports.

Kroz početnu filozofiju “manje je više” polako se definisao zvuk benda na svakodnevnim probama na kojima su nastale pesme sa prvog albuma. LP “Cats VS Dogs” je sniman tokom leta 2020 i produciran u toku jeseni i zime iste godine i sa njega je izabran prvi singl, pesma “Connection” za koju je snimljen video spot. U novembru 2020, bend je održao svoj prvi živi nastup nasuprot svim nedaćama i komplikacijama koje ovo vreme nosi sa sobom, u novosadskom klubu “Lazino Tele”. Video snimke sa ovog koncerta je moguće videti na YouTube kanalu benda.

U toku 2021. godine, Short Reports su osvojili prvo mesto na Majskoj gitarijadi po odluci žirija i publike i odmah potom snimili svoj prvi live stream koncert u Dom-u B612 u Novom Sadu.

Bend trenutno radi na drugom albumu i na novim video spotovima.

Total
1
Shares
Previous Article
Lorde na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila 18. lipnja 2022.

Lorde na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila 18. lipnja 2022.

Next Article
Nenad Vasilić album Volume 1

Nenad Vasilić predstavio novi album “Volume 1”