Share
Shoxy objavio novi album “Alpha Wave”

Shoxy objavio novi album “Alpha Wave”

Posle nekoliko godina provedenih na putu, puštajući muziku širom sveta I nekoliko izdatih ploča, Shoxy, poznati beogradski DJ i Producent, je odlučio da kraj leta i jesen provede većinom u šumi daleko od spoljnog sveta, da bi se fokusirao I kreirao novi muzički pravac. Bez nekog detaljnog plana, sa srcem u rukama i opremom, napravio je njegov najuzbudljiviji album do sada.

Crtajući portret određenog vremena, Shoxy se našao ispred kreativnog zida, zastrašujućih visina. Kako i on sam kaže: “Smireno i pozitivno pokušao sam zabeležim posebna osećanja iz mog života u jednu celovitu priču. Ponekada je teško izneti svoja osećanja na otvoreno, i zahteva hrabrost, ali i pored toga ja sam uživao u procesu.” Pored upotrebljenih snimaka iz stvarnog života, primer je pesma “Her Search For A Better Life”, Shoxy je proveo neko vreme sa ljudima iz različitih država na aerodromu u Zurichu, i zabeležio momenat na mobilnom telefonu. Snimak je kasnije korišćen u pesmi, i mnogi drugi zabeleženi snimci širom sveta koji se nalaze na skoro celom albumu. Pored klasičnih instrumenata koji su takođe koriščeni na albumu, postoji nesto jedinstveno što se dešava u pozadini, možemo ga nazvati procesom istraživanja ličnosti i kreacije.  

Nova muzika od Shoxy-ja je uvek uzbudljiva i “Alpha Wave” je stepenik više njegovog rada do danas, i album koji cementira njegovo mesto medju najvećim dostignućima u elektronskoj muzici i više od toga. Kako on sam kaže: “Želeo sam da napravim nešto što će trajati, i nešto na šta ću biti ponosan kada ostarim”. Izranjajući iz dubine otvorenih osećanja kao direktnog rezultata, sa čistom ličnom idejom identiteta na ovoj ploči, Shoxy želi da ovu prelepu, emotivnu i intrigantnu muziku podeli sa publikom.

Činjenica da je sam napisao i producirao ovaj album, govori mnogo o stanju umetnika u kojem je bio. Bitke kroz misterioznu i distorziranu stvarnost sa meteorima koji lete iznad glava, ovo sanjivo novo izdanje je bujno i garantuje dobro raspoloženje. Ali nemojte da vas ova emotivna priča zavara, Shoxy je svetski poznat kao DJ koji ne može da razočara, i dalje sposoban da nastupa u klubu ili na velikom festivalu. Ništa se nije promenilo u tom smislu, kao što sumnjamo da će ikada. Sa nekoliko velikih festivala na kojima je nastupao, od svojih tinejdzerskih dana, Shoxy je veome vešt u puštanju muzike kao i u pravljenju.

Dosta toga je već rečeno, “Alpha Wave” je impresivan napredak i veoma lako, možda naslušljivija Shoxy-jeva ploča u njegovoj karijeri, nešto što bi mogli da koristimo u svakoj situaciji. U esenciji album sadrži house numere, elektro i downtempo sa više potencijala od muzike sa planete Kepler.

Shoxy biografija:

Shoxy je elektronski, house i tehno umetnik visokog profila. Izdavao je muziku za neke od najvecih svetskih muzičkih kuća. Njegova diskografija je puna neverovatnih i drugačijih izdanja, većinom na vinilu. Njegov talenat za puštanje muzike, puštajući ploče, I pravljenje muzike je glavna osobina u njegovoj rastućoj svetskoj popularnosti.

Shoxy spada u pionire domaće elektronske scene koji je svoju karijeru započeo u kultnim klubovima Omen i Industija u Beogradu.

Retko koji producent u Srbiji moze da se pohvali izdanjima kao sto je Shoxy. Iza sebe ima brojna izdanja za različite etikete dok najpoznatiji house i techno producenti i DJ-evi puštaju njegove kompozicije kao sto su: Chris Liebing, Loco Dice, Carl Cox, Marco Carola, Valentino Kanzyani, Davide Squillace, Apollonia i mnogi drugi. Neki Shoxy-jevi singlovi su kao najprodavaniji dospeli na vrh download chartova poput Beatporta. 2014. godine izdaje ploču za nemačku izdavačku kuću Desolat Music Group koja je u vlasništvu Loco Dice-a.

Osim toga, snimio je albume za nekoliko bendova iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, i Češke, a radio je i post produkciju živih koncerata za umetnike kao što su Vlatko Stefanovski i Stefan Milenković, Partibrejkers, Bajaga, Ana Popović, Bilja Krstić, Sunshine, S.A.R.S., Jurica Pađen i Aerodrom Itd.

Shoxy je takodje prvi profesor elektronske muzike u Srbiji, gde je u periodu od 4 godine naucio mnogo mladih Djeva i Producenata tajnama muzicke produkcije.