Share
Siddharta objavila album „ID20“, uskoro i na vinilu

Siddharta objavila album „ID20“, uskoro i na vinilu

Jedno od najvećih imena slovenske glazbene scene, grupa Siddharta, iza koje stoji izdavačka kuća Nika Records, obilježavaju 20 godina od objavljivanja debi albuma “ID”.

Još krajem prošle godine materijal s ove hvaljene ploče snimili su u novim aranžmanima u Studiju 22 u Regionalnom RTV Centru Maribor, a njegovo reizdanje nazvano “ID20” napokon je ugledalo svjetlo dana!

Reizdanje je dostupno za preslušavanje  putem streaming platformi na sljedećoj poveznici, a uskoro stiže i u vinilnom obliku.

Kao i na debitanskom izdanju “ID”, Dejan Radičević je producent i novoga izdanja “ID20”.  Proces nastanka albuma zabilježen je i video kamerama, neke video snimke su već dostupne na na njihovom službenom YouTube kanalu, dok će  preostale biti objavljene tijekom idućih nekoliko tjedana. Redatelj i urednik videa je Matej Grginič (Ledena, Nastalo Bo, Strele v Maju, Jaz).

Siddharta je posljednja tri izdanja objavila za Nika Records, a zajedno su samo prošle godine prikupili 600.000 streamova te 1.250.000 sveukupno (izuzevši YouTube). Grupa Siddharta  nedugo nakon nastanka sredinom 90-ih prošloga stoljeća postala je jedan od najboljih koncertnih sastava s ovih prostora, a dosad su i rasprodali najveću slovensku dvoranu tri puta zaredom. Veliku bazu fanova imaju diljem svijeta, u Njemačkoj, a osobito u istočno-europskim zemljana kao što su Poljska, Hrvatska i Srbija.

Siddharta – “ID20”

1. Indija
2.  Pot v X
3. L.E.
4.  Le mavrica
5. Farmer
6. Črnobelo
7. Lunanai
8. Siddharta
9. Nespodobno opravilo
10.  …
11.  Stipe