Share
Sigma Epsilon objavili debi EP “Svi putevi vode do smrti”

Sigma Epsilon objavili debi EP “Svi putevi vode do smrti”

Beogradski thrash metal bend Sigma Epsilon nedavno je predstavio debitantsko EP izdanje “Svi putevi vode do smrti”, kao i videospot za istoimenu pesmu.

Bend čine: Emil Ivošević – Vokal, Stefan Tomić – Gitara, Aleksandra Stamenković – Gitara, Luka Matković – Bas Gitara
Nikola Simonović – Bubnjevi.

Sigma Epsilon stvara od 2014. godine, u početku kao dvojac, ali se nakon par godina radi ozbiljnijeg rada formira ceo bend. Stefanu i Emilu se priključuju Nikola za bubnjevima, Aleksandra na gitari i Luka na bas gitari.

EP “Svi putevi vode do smrti” je snimljen u Citadela Sound Production studiju krajem 2017./početkom 2018. nekoliko meseci pre formiranja celog benda, tako da je sve gitare snimio Stefan, bubnjeve Nikola i vokal Emil. Studijski deo posla su Stefan i Luka zajedno obavili, Stefan je odradio kompletan miks, a Luka je bio zadužen za master.

Sigma Epsilon bend

Pesme su zamišljene kao etape života, a ceo koncept EP-a se zasniva na životnom putu čoveka koji ne vidi izlaz iz mraka koji ga obuzima. “Zaborav” je jedina pesma koja je napisana u drugom licu, u toj pesmi Smrt se obraća čoveku koji je već otpisan sa liste.

Za izdavačku kuću Miner Recordings 5. juna 2019. bend objavljuje prvo zvanično izdanje – EP “Svi putevi vode do smrti”, kao i spot za istoimenu pesmu.

U planu je snimanje spotova i za ostale 3 pesme sa EP-a, kao i promovisanje istog izdanja domaćoj publici u što više gradova Srbije, a radi se i na prvom full-lenght albumu.