Share
Sindrom predstavio novi singl i spot “Rokenrol je život moj”

Sindrom predstavio novi singl i spot “Rokenrol je život moj”

Pančevački punkrock/powerpop sastav Sindrom je u nedelju 10. marta objavio svoj drugi spot i singl za pesmu ,,Rokenrol je život moj”. Pesma će se nalaziti na prvom albumu benda Sindrom koji će nositi naziv ,,Navodna ljubav” i koji izdaje izdavačka kuća Take it or leave it. Album publika može da očekuje početkom aprila.

,,Rokenrol je život moj’’ je svakodnevica jednog benda. To su probe, nastupi, iščekivanja, usponi i padovi rastanci sa članovima jednog benda koji nekada padaju kao raskidi u vezi, u ovom slučaju, više ljudi koji su prestali da se razumeju. Iako živimo u svetu gde se forsira neka druga vrsta muzike i gde je rokenrol pluskvamperfekat, trudimo se da kao što i u pesmi kažemo održimo dušu rokenrolu i da zajedno sa svim njegovim poštovaocima stvorimo bolje dane i neku svetliju budućnost. Ovim singlom najavljujemo album prvenac koji će nositi naziv ,,Navodna ljubav’’ i koji objavljujemo za mesec dana otprilike. On sumira zapažanja i inspiracije koje su proistekle iz različitih iskustava. Pesmu i budući album osim na Youtube-u možete poslušati i pogledati i na ostalim nosačima zvuka i videa kao što su Deezer, Rhapsody, Spotify, iTunes, Amazon, Vimeo i na mnogim drugim servisima.’’ – kazao je Miomir Mikri Adamović frontmen benda Sindrom.

Pančevački punkrock/powerpop bend Sindrom nastao je početkom 2016. godine. Čine ga Miomir Mikri Adamović (vokal i ritam gitara), Mihailo Mićko Đorđević (solo gitara i prateći vokal), Luka Jimmy Dodočić (bas gitara i prateći vokal), i bend ima jednu nesvakidašnju podelu uloga jer je za bubnjevima Jelena Coje Vajović na šta je bend posebno ponosan. Ideja o formiranju benda nastala je još 2013. godine, ali sve do januara 2016. godine članovi Sindroma su svirali u različitim sastavima dok se grupa nije hemijski ustalila. Sindrom su oformili kako bi autorskom muzikom iskazali bunt prema lošim stvarima koje okružuju društvo i ukazali na probleme mladih ljudi, ali u vidu optimizma i motivacije. Na taj način, svojom muzikom u velikoj meri ističu ljubav prema životu, muzici i druženju, u želji da publici prenesu snagu i optimizam i stvore im osmeh na licu. Sindrom je taj koji se putem simptomatičnih tema širi na sve slojeve društva u cilju razvoja kritičke misli kod pojedinaca i većih grupacija obuhvaćeni ovim sindromom novog poretka. Početkom februara 2019. godine Sindrom je objavio prvi spot i singl za pesmu ,,Ona ima dečka’’. Sindrom u proseku ima 21 godinu i svojim najvećim uspehom smatra potpisivanje ugovora o izdavanju debitanskog albuma ,,Navodna ljubav” sa izdavačkom kućom Take it or leave it.

Najvažniji nastupi benda Sindrom: Belgrade beer fest 2017 (main stage),  Bunt rok festival – RTS (Polufinale i finale) 2017, Beer Garden 2018, Dev9t festival, Bass player festival, Rokerijada, Gašini akordi(Pobednici).

Bendovi s kojima je Sindrom svirao: Riblja Čorba, Mortal Kombat, Iskaz, Direktori, Samostalni Referenti, Trigger, Hadži prodane duše, Buč kesidi…

Gradovi i mesta u kojima je Sindrom svirao: Beograd, Pančevo, Bogatić, Veliko Gradište, Banatsko Novo Selo, Vršac, Velika Plana, Starčevo, Kovačica, Smederevska Palanka, Mladenovac, Petrovac na Mlavi…