Share
Sindrom predstavio spot za pesmu “Ona ima dečka”

Sindrom predstavio spot za pesmu “Ona ima dečka”

Pančevački punk rock/power pop bend Sindrom video singlom “Ona ima dečka” najavljuje skori izlazak albuma prvenca pod nazivom “Navodna ljubav” za najstariju srpsku nezavisnu diskografsku kuću Take it or leave it records.

“Ona ima dečka” na jedan metaforičan način ukazuje na međusoban odnos profesionalnosti i emocija koji su sukobu u svakodnevnom životu svakog pojedinca. U ovoj pesmi je profesija nadjačala emociju ljubavi, ali smo svedoci da često emocije poput straha, ljutnje, besa, tuge, pa i ljubavi nadjačavaju naše profesionalne odluke. Promoviše ljubav, a takođe i jedno zrelo razmišljanje poštovanja prema osobi koja nam se dopada, a koja je već u emotivnoj vezi. Samim tim želimo ovim putem da “Ona ima dečka”  još dugo, dugo i da taj odnos potraje! Takođe treba napomenuti da pesma ne predstavlja promociju konzumiranja narkotika kod mladih. Ovim singlom najavljujemo album prvenac koji će nositi naziv “Navodna ljubav” (Take it or leave it records) i koji objavljujemo za nešto manje od dva meseca. On sumira zapažanja i inspiracije koje su proistekle iz različitih iskustava, objašnjava frontmen grupe Miomir Mikri Adamović.

Bend je nastao početkom 2016. godine i čine ga Miomir Mikri Adamović (vokal i ritam gitara), Mihailo Mićko Đorđević (solo gitara i prateći vokal), Luka Jimmy Dodočić (bas gitara i prateći vokal), i pripadnica lepšeg pola Jelena Coje Vajović (bubnjevi). Sindrom su oformili kako bi autorskom muzikom iskazali bunt prema lošim stvarima koje okružuju društvo i ukazali na problem mladih ljudi, ali u vidu optimizma i motivacije. Na taj način, svojom muzikom u velikoj meri ističu ljubav prema životu, muzici i druženju, u želji da publici prenesu snagu i optimizam i stvore im osmeh na licu.Sindrom je taj koji se putem simptomatičnih tema širi na sve slojeve društva u cilju razvoja kritičke misli kod pojedinaca i većih grupacija obuhvaćeni ovim sindromom novog poretka.

Najvažniji nastupi: Belgrade beer fest 2017 (main stage),  Bunt rok festival – RTS (Polufinale i finale) 2017, Beer Garden 2018, Dev9t festival, Bass player festival, Rokerijada, Gašini akordi (Pobednici).

  1. […] Pančevački punkrock/powerpop bend Sindrom nastao je početkom 2016. godine. Čine ga Miomir Mikri Adamović (vokal i ritam gitara), Mihailo Mićko Đorđević (solo gitara i prateći vokal), Luka Jimmy Dodočić (bas gitara i prateći vokal), i bend ima jednu nesvakidašnju podelu uloga jer je za bubnjevima Jelena Coje Vajović na šta je bend posebno ponosan. Ideja o formiranju benda nastala je još 2013. godine, ali sve do januara 2016. godine članovi Sindroma su svirali u različitim sastavima dok se grupa nije hemijski ustalila. Sindrom su oformili kako bi autorskom muzikom iskazali bunt prema lošim stvarima koje okružuju društvo i ukazali na probleme mladih ljudi, ali u vidu optimizma i motivacije. Na taj način, svojom muzikom u velikoj meri ističu ljubav prema životu, muzici i druženju, u želji da publici prenesu snagu i optimizam i stvore im osmeh na licu. Sindrom je taj koji se putem simptomatičnih tema širi na sve slojeve društva u cilju razvoja kritičke misli kod pojedinaca i većih grupacija obuhvaćeni ovim sindromom novog poretka. Početkom februara 2019. godine Sindrom je objavio prvi spot i singl za pesmu ,,Ona ima dečka’’. Sindrom u proseku ima 21 godinu i svojim najvećim uspehom smatra potpisivanje ugovora o izdavanju debitanskog albuma ,,Navodna ljubav” sa izdavačkom kućom Take it or leave it. […]

Comments are closed.