Share
Sixth June singlom „In Dreams“ najavljuju novi album

Sixth June singlom „In Dreams“ najavljuju novi album

Bloger prestižnog britanskog muzičkog onlajn magazina NME (New Musical Express) Mark Beaumont, u svom izveštaju sa ovogodišnjeg Exita, izdvojio je i nastup grupe Sixth June!

„U subotu, se pojavio bend Sixth June inspirisan turobnom estetikom Garya Numama, mračnim popom i vampirskim diskom koji nosi krhki vokal Lidije Andonov. U osnovi možemo reći da je reč o synth goth zvuku“, napisao je Mark u svom tekstu na sajtu NME-a.

Tako su se Sixth June našli u društvu odabranih The Cure, Chainsmokers, Tom Walker, Greta Van Fleet…

Mascomovi ekskluzivci, duo Sixth June, nastupili su na ovogodišnjem festivalu Exit, kao deo koncertne ponude na Fusion bini. Duo koji čine Lidija Andonov i Laslo Antal. Oboje žive i rade na relaciji Beograd-Berlin. Lidija je rođena beograđanka, Akademiju umetnosti završila je u Novom Sadu. Laslo je filmski umetnik i dizajner rođen u Subotici. Njihova muzika inspirisana je postnovotalasnim zvukom osamdesetih prošlog veka.

Novi album, do kraja godine, objaviće Mascom i britanska izdavačka kuća The State51 Conspiracy. Bend ima izuzetnu fan bazu u Nemačkoj i ima internacionalnu karijeru. Nastupaju u prostorima čiji su kapaciteti hiljadu i više posetilaca. Svoju muziku bazično izvode na engleskom uz nekoliko pesama na srpskom jeziku.

Izlazak albuma najavljuje upravo objavljeni singl „In Dreams“.