Sjajan nastup Atheist Rapa u sjenci nevolje SAWA festa

Dobro poznati Zagrebački klub “Močvara” je bio poprište sjajne punk/hardcore svirke. 16. decembra, 2023. godine glavni grad Hrvatske je ugostio bendove Kriva Istina, Loš Primjer, Smrt Razuma i novosadske legende, Atheist Rap.

Ovo je trebao biti izvještaj o samo još jednoj underground svirci, ali će ovo biti pisanje o festivalu zbog kojeg se rade koncerti i o ljudima koji i dalje žele da rade dobar punk i hardcore.

Dolazim na svirku da bih čuo dva benda koja ranije nisam imao priliku da gledam uživo, Smrt Razuma i Loš Primjer. Naravno uz dobar hardcore koji pruža Kriva Istina i legende novosadskog panka Atheist Rap.

Dok sam išao ka Zagrebu nisam imao pojma sta se dešava (nisam prisutan na društvenim mrežama i to je moj problem) ali pri ulasku u koncertni prostor vidim zastavu na bini, na kojoj piše SAWA.

Raspitah se odmah kod kolege da vidim u čemu je fazon, imao sam šta i čuti. Momci iz Županje koji organizuju taj festival su imali veliku nesreću da ih je zadesilo nevrijeme i da im je upropastilo još jednu u nizu dobrih žurki.

Inače na SAWA događaju su najveći problem komarci, ali ovaj put je vrijeme bilo hardcore i nije dopustilo da ga bendovi istog žanra ometaju.

Želim da u svoje i ime Udruženja građana Baterflaj iz Banjaluke za sada pustim samo pismenu podršku, a nadam se uskoro i muzičku kao što su to učinili već drugi gradovi koje jednostavno moram pohvaliti i pomenuti.

Gradovi koji su dali podršku SAWA festu su Kraljevo, Beograd, Novi Sad, Zabok i naravno domaćini tog festivala Županja.

Svi ovi gradovi su uradili žurku pod nazivom “SAWA BENEFIT”! Nije pitanje da li će najveći grad Republike Srpske podržati SAWA događaj, nego kada?!

Što se tiče samog koncerta (koji je meni pao u drugi plan, nadam se opravdano u vašim očima), sve je bilo prva liga. Bendovi koji su otvarali za novosadske ikone punka, svojski su se potrudili da raju zagriju za ono što dolazi. To je bila totalna ludnica u najavi.

Kao zvijezde večeri na binu su izašli gospodin Pop i Atheisti, te pokazali zašto i poslije skoro tri i po decenije aktivnog rada važe za sjajan bend, vrhunske izvođače i da još uvijek nisu za staro gvožđe.

Treba napomenuti da je zvuk na koncertu bio odličan, te da je “Močvara” još jednom ispunila svoju misiju kao jednog od posljednjih bastiona underground svijeta u Zagrebu i regiji.

SAWA živi! Hardcore živi!Tekst pisao Milan Š.

Total
0
Shares
Previous Article

Sunsetophile objavio novi singl pod nazivom "Sunset"

Next Article
konkurs za Bunt Rok Festival 2024.

Otvoren konkurs za Bunt Rok Festival 2024.