Sjajniji od sunca Prljave Sestre Foto Dina Isam

“Sjajniji od sunca” novi singl benda Prljave Sestre

Fantastični niški trio Prljave Sestre objavljuje peti singl s albuma Najgore tek dolazi (maj 2020, Pop Depresija/Kišobran), a posle pesama “Nova jutra”, “Talas”, “Unazad” i “Kiša” na red je došao psihodelični pop-rock dragulj “Sjajniji od sunca“.

Muziku i tekst za “Sjajniji od sunca” napisao je basista Petar Milosavljević, a hronološki je jedna od prvih pesama sa “Najgore tek dolazi”, nastala neposredno nakon što je Migi Stoiljković (bubnjar) došao u bend. Jedna je od svega nekoliko numera Prljavih Sestara sa jakim uticajem britanskog zvuka. Izdvaja se i optimističnim tekstom i slojevitim aranžmanom, kao i neverovatnom igrom basa i bubnja preko kojih gitarista Miloš Pavlović drži kratki kurs istorije električne gitare sa posebnim akcentom na sedamdesete godine XX veka.

Spot je još jedan od brojnih rezultata saradnje s udarnim tandemom Bohemije. Ideja je došla od Petra, snimatelji su bili Janko i Dina, a montažu i efekte radili su udruženim snagama sve troje. Spot je sniman tokom prethodne godine – u jeku prvog naleta pandemije, pa mu je trebalo nešto više vremena da ugleda svetlost dana.

Prljave Sestre će uskoro objaviti remasterovanu verziju svog prvog studijskog albuma, koji je originalno objavljen krajem 2016. godine za Lampshade. Janko Džambas, producent drugog albuma Sestara, već nekoliko meseci radi na definitivnoj verziji albuma kojim se bend predstavio široj publici. Paralelno sa tim, grupa radi na materijalu za naredni album, a neke od novih numera već su standardni deo živih nastupa.

Foto: Dina Isam

Total
1
Shares
Previous Article
Stanley-Jordan

Nisville 2021: Stanley Jordan svira Hendrixa

Next Article
Izložba fotografija 4 žice u Kragujevcu

Izložba fotografija "4 žice" u Kragujevcu