Share
SKC Kragujevac raspisao konkurs za Prvi CD

SKC Kragujevac raspisao konkurs za Prvi CD

Studentski kulturni centar Kragujevac raspisao je konkurs za izdavanje prvog albuma autorskim bendovimapojedincu ili ansambluUslov je da autori nemaju zvanično izdanje u svom prethodnom radu.

Konkurs za Prvi CD već godinama unazad raspisuje Studentski kulturni centar Kragujevac.

Kroz ovaj projekat je do sada izvođačima objavljeno 11 albuma, i to : Fitnes, Lur, Vlasta Popić, Fish in oil, Špajz, Bliks, Braca Vučković Trio, Orkestar harmonika Kragujevac, Oktava, Yokono i Coucou Abel.
Pravo učešća na konkursu imaju svi pojedinci, bendovi ili ansambli koji nemaju zvanično izdanje u svom prethodnom radu. SKC ovim projektom finansira štampanje kompakt diska, omota i eventualnog propratnog materijala (bukleta i slično) i obezbeđuje medijsku i koncertnu promociju izdanja kako bi pomogao afirmaciji izvođača i doprineo razvoju muzičke scene.
Zainteresovani umetnicu se prijavljuju na mail muzika@skckg.com slanjem biografie, fotografije i demo snimka. Umetnička komisija (žiri) u sastavu od tri člana bira materijal za izdanja, gde se primarno teži kvalitetu i umetničkom izrazu, kao i zvuku koji SKC kroz svoj rad i umetnički program podržava. Za izabrana izdanja umetnici su dužni da obezbede master studijski snimak istog.
Prijave su otvorene do 1.jula 2019.godine a sve potrebne informacije možete videti na sajtu ili pisati na mail muzika@skckg.com.