Share
Sleš o novom albumu: “Ove su pjesme nastale na putu”

Sleš o novom albumu: “Ove su pjesme nastale na putu”

Gitarista Sleš član kultne grupe „Guns’n’Roses“ i jedan od najboljih rok gitarista svih vremena izdaće novi album svog benda  “The Conspirators” pod nazivom “Living The Dream”.

Bend pored Sleša i pjevača Majlsa Kenedija, uključuje i basistu Toda Kernsa, bubnjara Brenta Fica i gitaristu Frenka Sidorisa. Ovo je njihov treći a kritika kaže moguće i najsnažniji muzički izraz od „visokooktanske“ pjesme „Call of the Wind“ do bučnog rok klasika „The Great Pretender“.

Sam album je nastajao tokom njihove prethodne turneju, „na putu“, kada je Sleš počeo da donosi novi materijal na tonske probe benda.

-Tako je oduvijek, sa mnom je uvijek moja gitara, ideje mi dolaze u garderobi ili čak u autobusu, onda počnemo da sviramo zajedno, Majls pjevuši uz melodiju i snima se telefonom i tako nastane nukleus pjesme – objašnjava Sleš.

Kada su se konačno svi našli zajedno na okupu nisu odmah počeli da vježbaju, jer su praktično ponovo ulazili u formu. Tome je dosta pomoglo i to što je Sleš kupio malo imanje u blizini Los Anđelesa gde je izgradio studio i prostor za vežbanje a sam enterijer je vrlo „slešovski“. Tu su ogromni dinosaurusi, fliper mašine, velike slike gitarista poput Rori Galagera i Kita Ričardsa, a studio se, adekvatno, zove „Snakepit“.

Iako, možete reći da Sleš živi svoj san, on sam se nasmeje na tu konstataciju, prenosi Srpskainfo.com

-Naziv albuma, “Living The Dream”, je zapravo sarkastična izjava o svijetu u kome živimo trenutno. Nikada nisam otvoreno pričao o politici ali prosto nisam mogao da ostanem nijem na socijalne i političke događaje širom planete. Ako naziv albuma shvatite doslovno onda da, snimanje pjesama i odlasci na turneje i svakodnevne svirke sa ovim momcima na bini su praktično osnova onoga što se naziva „življenjem svog sna“. I zato smo uvijek u niskom startu što se tiče ovog benda. Jer priča o “The Conspirators” nije još gotova“- kaže čuveni gitarista.

  1. […] Podsećamo, Sleš je još u septembru najavio novi album Guns N’ Rosesa komentarišući da Eksl ima gomilu novih pesama. Takođe je najavio i da je sam inspirisan da ponovo piše pesme za bend, prenosi Espreso. […]

Comments are closed.