Share
Slipknot s novim albumom osvojili vrh svjetskih top lista albuma

Slipknot s novim albumom osvojili vrh svjetskih top lista albuma

Metal bend preuzeo je vodstvo u vrhu najprodavanijih albuma u Velikoj Britaniji i skinuo s trona trenutno najslušaniji album, No. 6 Collaborations Project Eda Sheerana Ekskluzivno na Deezeru otkrijte priču o albumu We Are Not Your Kind, pjesmu po pjesmu!

Dugoočekivano, šesto po redu studijsko izdanje američkog metal benda Slipknot, album “We Are Not Your Kind”, objavljeno je 9. kolovoza na CD-u i dvostrukom LP izdanju na klasičnom i crvenom vinilu te je hrvatskim fanovima od prošlog tjedna dostupno u Dancing Bearovim dućanima i Web Shopu, kao i u svim bolje opremljenim prodavaonicama ploča te na digitalnim platformama Deezeru i YouTube-u.

Album je odmah po objavi postao prvo izdanje žanra koje je u posljednje četiri godine doseglo sam vrh britanske top liste albuma te je također debitiralo na broju jedan američke liste albuma Billboard 200. Radi se ujedno o petom heavy metal albumu koji se tijekom posljednjeg desetljeća popeo na broj jedan u Velikoj Britaniji. Prije toga na vrhu su dva puta bili Iron Maiden, s albumima “The Final Frontier” i “The Book of Souls”, Black Sabbath s albumom “13” i Avenged Sevenfold s “Hail to the King”.  Posljednji puta Slipknot su vladali listama 2001. godine s albumom “Iowa”, a brojni relevantni glazbeni mediji unisono su zaključili da je bend ovim izdanjem podigao ljestvicu više u svojoj diskografiji te da se radi o jednom od najsnažnijih albuma u njihovoj karijeri.

“We Are Not Your Kind!” najavljen je singlovima “Birth Of The Cruel”, “Solway Firth” i “Unsainted” koje prate videospotovi nastali u režiji perkusionista M. Shawna Crahana, te su već dosegli nekoliko desetaka milijuna pregleda na YouTube platformi, a gitarist Jim Root ovih je dana ekskluzivno na Deezeru predstavio album fanovima, donoseći zanimljivosti o albumupjesmu po pjesmu.

Priču o 6. studijskom albumu “We Are Not Your Kind!” pronađite na sljedećem linku.

Album je producirao Greg Fidelman, dugogodišnji suradnik benda koji je također sudjelovao u realizaciji trećeg studijskog albuma “Vol. 3: (The Subliminal Verses)” i posljednjeg “.5: The Gray Chapter” iz 2014., koji je po objavi debitirao na petom mjestu top liste albuma u devetnaest zemalja svijeta.

Foto: Alessandro Bosio/Pacific Press/LightRocket via Getty Images