Share
Sloanwall i Silk Milk dobitnici nagrada četvrte sezone natjecateljskog programa Čuješ?!

Sloanwall i Silk Milk dobitnici nagrada četvrte sezone natjecateljskog programa Čuješ?!

Zadnjim svibanjskim utorkom završila je četvrta sezona Čuješ?!, natjecanja nezavisnih bendova i kantautora. U finalnoj završnici nagrade su zasluženo dodijeljene bendovima Sloanwall i Silk Milk.

U ovoj sezoni od šezdeset prijavljenih izvođača, odabranih 16 predstavilo nam se na KSET-ovoj pozornici tijekom šest polufinalnih večeri: Martin Hadelan, IQuit, Koordinatori, K’o Zmaj, Sloanwall, Harvo Jay, Silk Milk, The Splitters, Demoler, Demoler, Atletski Građani, Miriam, Hidden Rails, Blue Hour Ferry, Those Herds, Coolio Jack i Fire in Cairo.

Priliku da u finalu dokažu zašto su zaslužili jednu od nagrada dobili su Silk Milk, Sloanwall i Fire in Cairo, tri benda koja su svojim nastupima zacementirali naše dojmove s prvog predstavljanja i nije teško bilo odlučiti tko odnosi nagrade.

Nastup na sljedećoj Brucošijadi FER-a zaslušio je energični zagrebački Sloanwall koji nikog u mnogobrojnoj publici nije ostavio hladnim. Obzirom da smo se fantastično proveli na lanjskoj, sad mnogi imamo razlog više za “jedvačekanje“ sljedeće Brucošijade.

Silk Milk je osvojio snimanje singla u profesionalnom studiju koju omogućuje AVID produkcija, a posebnu nagradu koju je spremio Rbasic – custom handmade guitars dobio je basist Ivo Sekso (Silk Milk). Da je bila kakva nagrada za klavijaturistu, sigurno bi i nju odnio član ovog benda. Iako smo mu stajali iza leđa, nismo uspjeli skužiti gdje mu je treća ruka, nemoguće je da sve odsvira samo sa dvije.

Ni Fire in Cairo nije na gubitku, kao i ostalim finalistima, bit će im omogućen nastup u KSET-u kao predgrupi na nekom sljedećem koncertu.

Organizator je na kraju zahvalio svim bendovima, sponzorima ( AVID produkcija, Rbasic – custom handmade guitars, Volim ljuto, Brucošijada FER-a ), Antoniji Drezgi na odrađenim vizualima, vrijednim volonterima KSET-a, publici koja je podržala nastupe i portalima koji su pratili ovu sezonu. Mi smo s guštom uživali u svakoj večeri i mogu računati na nas u narednim sezonama ovog hvalevrijednog projekta.

Linkovi:

Martin Hadelan, IQuit, Koordinatori 

K’o Zmaj, Sloanwall, Harvo Jay 

Silk Milk, The Splitters, Demoler, Demoler 

Blue Hour Ferry, Those Herds 

Coolio Jack i Fire in Cairo 

Autor: Andrijana Lepka      Foto: Dario Lepka

  1. […] Sloanwall i Silk Milk dobitnici nagrada četvrte sezone natjecateljskog programa Čuješ?! […]

  2. […] Oni najbolji ulaze u finale koje će se održati u svibnju kada će se proglasiti pobjednici i dobitnici nagrada. […]

  3. […] Da ponovimo, ovaj program natjecateljskog tipa daje priliku neafirmiranim izvođačima da svoju glazbu iznesu pred širu publiku koja je spremna upiti nešto novo, a prema dosadašnjem iskustvu sigurni smo da je organizator izabrao najbolje od svih koji su se prijavili. Ove godine čut ih dvanaest, po tri benda jednom mjesečno (utorkom), a završna večer bit će ona u kojoj od najbolja tri biramo tko će odnijeti nagrade, od kojih je glavna nastup na sljedećoj Brucošijadi FER-a. Nagrade četvrte sezone pripale su zagrebačkom Sloanwallu i riječkoj grupi Silk Milk. https://trecisvijet.com/sloanwall-i-silk-milk-dobitnici-nagrada-cetvrte-sezone-natjecateljskog-progr… […]

Leave a Comment