film Lemmy Motörhead

Snima se biografski film o Lemmyju, frontmenu grupe Motörhead

Ian Fraser Kilmister, preminuli pjevač i basist grupe Motörhead koji se smatra jednim od najslavnijih frontmena na svijetu, poznat je pod nadimkom Lemmy. Upravo tako će se zvati biografski film koji mu je posvećen a kojeg režira Greg Olliver. Naime, Olliver je 2010. godine počeo pripremati dokumentarni film „Lemmy“ te je pratio Lemmyja i Motörhead tijekom tri godine. Lemmy je preminuo 2015. u 70. godini. Sada će umjesto dokumentarnog filma režirati igrani.

Kako saznaje Hollywood Reporter, film „Lemmy“ prikazati će njegove početke života u Engleskoj, njegov ulazak u glazbene vode kada je kao roadie pratio Jimija Hendrixa i kada je bio član psihodeličnog benda Hawkwind. U njemu je proveo tri godine nakon čega je izbačen zbog teške naravi. Tek je s 30 godina osnovao Motörhead koji će promijeniti glazbenu scenu svojim brzim i glasnim rock’n’rollom koji će utrti put bendovima kao što su Metallica, Megadeth, Anthrax i drugi koji su kombinirali heavy metal, thrash i punk. Motörhead je bio aktivan 40 godina, sve do Kilmisterove smrti a njihova pjesma „Ace of Spades“ iz 1980. godine smatra se heavy metal himnom.

„Sve što ste čuli o Lemmyju vjerojatno je istina… ne zato što je on prigrlio rock’n’roll klišeje već zato jer ih je on stvorio. Crveni Marlboro i Jack Daniel’s za doručak, speed za večeru – sve je to istina. Ali iza fasade čovjeka s čeličnim očima egzistirao je čovjek s velikim srcem, kompliciran i posvećen glazbi, koji je uvijek ostajao na svom putu i nikada nije odustao od stvaranja glazbe koja ga je činila sretnim. Pažljivo smo razvijali ovaj biografski film još od 2013. godine pazeći da ostanemo vjerni Lemmyju, članovima Motörheada Philu Campbellu i Mikkeyu Deeju, kao i ostalim ljudima koji su odigrali bitne uloge u Lemmyjevom životu. Ovo će biti film na koji će oni biti ponosni“, rekao je redatelj Greg Olliver.

U ovom trenutku nepoznata je glumačka ekipa. Lemmy je nekoliko mjeseci prije smrti rekao kako bi volio da ga glumi Roger Moore, prenosi Nacional. To se neće dogoditi jer je Moore preminuo 2017. godine, malo prije 90. rođendana.

Total
11
Shares
Previous Article
ferragosto-jam-13

Ferragosto JAM uz novi lineup potvrđuje održavanje ovog ljeta

Next Article
Darko Rundek & Ekipa

Rundek i Ekipa u tvrđavi sv. Mihovila 8. kolovoza