Share
Solarov Snimili Spot Za Singl ‘Treba Mi’

Solarov Snimili Spot Za Singl ‘Treba Mi’

Solarov

Nakon uspjeha debi singla ‘Vlakovođa’, tročlani rock bend SOLAROV spremni su za lansiranje svoje nove pjesme ‘Treba mi’. Solarov su vodili brigu o svim detaljima u svim fazama nastajanja singla, a negdje u tijeku procesa započeli su suradnju s mladim producentom Markom Matijevićem Sekulom koji je iskustvo stekao u studijima u Hannoveru i Rimu, da bi se nedavno smjestio u zagrebački studio ‘Beton music’ koji se nalazi u sklopu prostora bivšeg Jugotona.

‘Treba mi’ je masteriran u svjetski poznatom Skyline Tonefabrik studiju u Njemačkoj (poznatom po radu s mnogim zvučnim imenima kao što su Liquido, Guano Apes, Die Toten Hosen, Paradise Lost, Marc Bolan i mnogi drugi), a djelo je producenta Kai Blankenberga.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9PcawYPcd8E&w=640&h=360]

Solarov su o singlu i video spotu rekli: ‘Treba mi’ je tematski intimna i vrlo direkta pjesma. Govori o ljudskom vezanju za svakodnevne slabosti poput destruktivnih ljubavi, poroka i loših navika koje nas vremenom dovedu do stanja u kojem ne možemo bez njih. Odnosno, uvijek ih trebamo sve više i više. Naša ritam sekcija je snažna i nabijena ”grooverskim” nabojem. Bas je zdrav spoj Motorheada i elektro-popa. Gitare su transparentne i čvrste, na momente simuliraju klavijaturu, a u drugom trenu su u totalnoj hard rock maniri. Mi iz Solarova smatramo kako u svemu tome ima i nekog zakopanog bluesa. Vokalne dionice su prezentne i vjerujemo kako dobro prenašaju atmosferu i priču koju smo htjeli izreći pjesmom. Ubrzo smo snimili i prateći video spot koji su radili Patrik Sečen i Marin Pavelić čiji se snažan autorski pečat mogao osjetiti i u prvom spotu za pjesmu ”Vlakovođa” koju je Solarov izbacio početkom 2015. godine.’

novosti.hr