Songs Of Mr. Child Rust Red Romance

„Songs Of Mr. Child“ – Novi album projekta Rust Red Romance

„Songs Of Mr. Child“ treći je album glazbenog projekta Rust Red Romance za čijim kormilom sjedi Jim July, glazbeni fanatik i entuzijast, swamp ‘n’ roll bećar i frontman benda Garage in July.

Album predstavlja devet novih pjesama kroz koje možemo pratiti životno putovanje glavnog lika od bijega iz zloglasnog japanskog zatvora do toga kako je naučio pričati s pticama, kako je gitara postala kompas, kako je to na leđima super pavijana putovati kroz vrijeme pa sve do povratka kući, u geografskom, ali prije svega u duhovnom smislu. Vratiti se doma značilo bi vratiti se djetetu u sebi.

Slijedeći sličan narativ koji se provlačio kroz prethodni album „Buick Transgalactic 47“, i ovdje zvuk pojedine pjesme predstavlja određeni dio putovanja, tj. stanje u duši glavnog lika. Jim svoj glazbeni izričaj na novom albumu obogaćuje klarinetom, mandolinom, harmonikom, raštimanim vrtićkim klavirom, saksofonom te akustičnim bubnjem. Proširivanjem zvučne slike, Rust Red Romance donosi novi, bogatiji i organskiji zvuk, zadržavajući fokus na priči i prateći svojevrsni „filmski“ narativ.

Jim July
Foto: Mate Palestrina Mazić

Od glazbenih utjecaja može se osjetiti Jimova ljubav prema bluesu, Tom Waitsu, Marku Laneganu, Stoogesima, te neizostavnim Velvet Underground i Lou Reedu.

Uz Jima, kao izvođača, autora i producenta svih pjesama, na albumu gostuju Branimir Norac (Klinika Denisa Kataneca), Milan Mijač (M.O.R.T.P.B.O.DED), Marko Bagarić (Garage in July), Zoran Čalić (Big Foot MamaZoran Čalić Bandex-Majke), Goran Utković (Kriptidi), Hrepa i Rola iz Sunnysidersa te, Jimov prijatelj iz studentskih dana, Darko Samardžić.

Htio sam ispričati priču. Ovoga puta priča je to o čovjeku koji je prošao svoju odiseju i jedva sačuvao živu glavu. Kako se putovanje bližilo kraju, tako je sve jača bila želja da (p)ostane dijete i spoznaja da je voljeti biti ljubav i poput zvijezde jednako svijetliti svima. Još uvijek se ne mogu oteti dojmu da je odrastanje zamka, a da se ključ za tajnu sretnog života krije u spontanosti i neposrednosti koju pokazuju djeca. Puno sam naučio od njih.“ 

(Jim July)

Album „Songs Of Mr. Child“ objavljen za nezavisnu izdavačku kuću Dirty Mojo Records, koji izlazi  6 mjeseci nakon objave albuma „Buick Transgalactic 47“ te godinu dana nakon objave prvijenca, možete slušati i preuzeti na sljedećim poveznicama:

Total
20
Shares
Previous Article
Tus Nua Lights out

Tús Nua singlom "Lights out" najavljuju drugi studijski album

Next Article
Jonas Blue

Jonas Blue na Exitovu glavnu pozornicu donosi hitove teške tri milijarde