soundcloud-i-twitch-omogucavaju-kreatorima-da-zarade-od-livestream-ova

SoundCloud i Twitch omogućavaju kreatorima da zarade od livestream-ova

SoundCloud se udružio sa Twitch-om kako bi pomogao muzičarima koji su finansijski pogođeni pandemijom koronavirusa. Umetnici, čak i oni poznati, nastupaju na live strimovima kako bi doprli do publike koja je trenutno izolovana u svojim domovima.

Nastupi preko interneta umesto nastupa uživo

Za one koji gube prihod od plaćenih nastupa u narednim nedeljama i mesecima, ovo je takođe način da zarade. U okviru ovog partnerstva, svi SoundCloud Pro, SoundCloud Premier i Repost by SoundCloud će dobiti svoj ubrzan Twitch Affiliate status. Kada steknu ovaj status, moći će da zarade od nastupa koje emituju na Twitch-u.

Muzička platforma je u svojoj najavi rekla:

„Sada je nestabilno vreme za sve, a znamo da je COVID-19 posebno teško pao muzičarima koji je trebalo da sviraju uživo u narednih nekoliko meseci. Mnogi kreativci okreću se platformama za live striming video sadržaja da bi se povezali sa svojim fanovima.“

Oni koji još uvek nemaju Twitch nalog, očigledno će morati prvo da se prijave. Kreatori će tada morati da popune formular za ubrzano dobijanje statusa, a zatim će im Twitch poslati poziv za pridruživanje u roku od nekoliko dana, prenosi PC Press.

Jednom kada steknu status, fanovi mogu da se pretplate na njihove kanale na Twitch-u, što znači da fanovi plaćaju stvaran novac kako bi podržali svoje omiljene umetnike, koji takođe mogu da pokreću oglase, kao i da povežu nalog sa svojom pratećom opremom koju prodaju. Zainteresovani kreatori SoundCloud-a već mogu da započnu prijavljivanje za Affiliate status, mada će im prvo biti potrebna potvrda stvarnog Twitch zaposlenog kako bi ga dobili.
Total
0
Shares
Previous Article
Mokri-Nenad-Nejde-mi-se-nikam

"Nejde mi se nikam" - drugi singl Mokrog Nenada

Next Article
Magnar-Nostalgija

Magnar predstavio novi singl "Nostalgija"