Share
Špajz objavio spot za pesmu “Abazur”

Špajz objavio spot za pesmu “Abazur”

Kragujevački sastav Špajz je izbacio novi spot za pesmu “Abazur”. Pesma će se naći na njihovom novom albumu koji će uskoro izaći i koji ovim spotom žele da najave.

To će biti njihov drugi studijski album. Video produkciju za spot je radila Nataša Stamatović, a audio Saša Furunović (Popečitelji) koji je radio i produkciju celog albuma.

Bend ŠPAJZ nastao je u martu 2010. godine u Kragujevcu. Čine ga Vladimir Maksić (gitara), Darko Đorđević (gitara), Aleksandar Furunović (bubnjevi) i Stanko Milačić (bas gitara). Većina pesama nastala je i nastaje tokom jam sessiona. U pitanju je instrumentalna muzika u kojoj se mogu prepoznati različiti uticaji (od Hendriksa, preko Discipline kičme do fusiona i džeza), a koja povremeno zvuči i kao odlična filmska muzika. Bend iza sebe ima jedan studijski album pod nazivom “Ovaj lift nema vrata” u izdanju Skc-a Kragujevac kao i brojne nastupe po klubovima  i festivalima u Srbiji od kojih se mogu izdvojiti nastupi na Arsenal festu u Kragujevcu i Nisvilu u Nisu. Bend trenutno radi na izdavanju novog albuma.