Share
Spotty Mug objavili istoimeni prvijenac

Spotty Mug objavili istoimeni prvijenac

Virovitički bend Spotty Mug predstavio je istoimeni debitantski album.

– Album je prožet temom života koji se spletom okolnosti može odigrati kao najljepše iskustvo ili se pretvoriti u ono najgore.P ojam smrti može postati najveće blagostanje gdje se događa preokret.Priča o težnji kako bi svaki čovjek trebao tražti svoju individualnost i ne bazirati život na pukim slučajnostima i uvjerenjima. Možda te jednom nešto preuzme svaki detalj postane idiličan i ugledaš još jedno proljeće. – rekli su iz benda za Treći Svijet.

Bend nastaje 2017. godine u Virovitici iz želje za stvaranjem novog materijala. Tako odlučuju snimiti svoj prvi album koji je izašao u listopadu 2019. godine. Bend je sastavljen od 4 člana koji su našli zajednički jezik u sviranju i kreiranju nove glazbe. Generacijski jaz između trojice od 7 godina između svakog doprinosi žanrovsku raznolikost i daje bendu utjecaj starog i novog.

Za glazbu i tekstove je zadužen bio Jakov, a Jasmin i Vedran su napravili zasebne aranžmane za svoj instrument gdje su inzistirali da stvaranje njihovih dionica proizilazi iz sessiona, a ne od nečega već raspisanog. Kada su završili stvaranje pjesama, na gitari im se pridružuje Nikola kako bi upotpunio aranžman.

Uz pomoć producenta Ivana Manjkasa uspjevaju snimiti svoj prvi album, a za izgled albuma se pobrinuo virovitički umjetnik Marcel Vugec pod umjetničkim imenom Kraut.

Spotty Mug 6.12. sviraju u Virovitici i 28.12. u Varaždinu. Za ostale gradove su još u pregovorima.