Share
Sprž i 5 minuta slave večeras u novosadskom Domu b-612

Sprž i 5 minuta slave večeras u novosadskom Domu b-612

Bendovi Sprž i 5 minuta slave nastupiće večeras u novosadskom Domu b-612.

Sprž

Sve je počelo negde u oktobru 2011. godine, kada su Lazar Jović i Tomislav Đuknić rešili da osnuju punk-rock bend. Dva meseca kasnije Tomislav ulazi u kontakt sa Aleksom Jovanovićem. Tada počinju prve probe. Alen Jovanović (gitarista Goblina) je predložio članovima da grupi daju naziv ”Sprž”, zato što je zvuk benda bio prilično bučan i sirov i zato što je bend pržio.

Prva svirka je održana 31.3.2012. u bašti šabačkog Doma omladine. Nakon toga održano je još dosta nastupa i koncerata.
Sprž je u ovoj postavi radio sve do leta 2014. godine, kada Aleksa Jovanović napušta bend, a na njegovo mesto dolazi Jovan Kostadinović. Negde u avgustu iste godine, bend dobija “eksploziju” inspiracije, što je dovelo do stvaranja novih autorskih pesama. Takođe dolazi i do sve većeg broja svirki i nastupa po Šapcu i okružnim gradovima.

U martu 2015. godine, Sprž ulazi u studio i snima dve pesme: “Bori se!” i “Nema vremena za bežanje”, koje samo mesec dana nakon njihovog izdavanja počinju da se vrte na radio stanicama, kao što su: Radio Šabac, 202, Boom Radio…2016. godine, Sprž je ušao u najboljih 10 bendova u Srbiji na RTS takmičenju Bunt Rock Festival. Krajem decembra iste godine, Stereo Art Magazin objavljuje spisak bendova iz regiona koji su obeležili godinu, a među njima je i Sprž.

Pet minuta slave

Bend 5 minuta slave je iz Novog Sada, sivramo autorske stvari, kao i obrade rock i punk bendova sa ovih prostora! Članovi: Vid Malbašić, Milan Bogosavljević, Ivan Živković, Petar Marinović.

Start 21:30
Upad: 200

Sav prihod od ulaznica namenjen je izvođačima. Kupovinom ulaznice podržavate rad bendova.