Špurijus i Dr. Pop iz Atheist Rapa predstavili singl “Dobar čovjek”-min

Špurijus i Dr. Pop iz Atheist Rapa predstavili singl “Dobar čovjek”

Splitski punkeri Špurijus i Dr. Pop iz Atheist Rapa objavili singl “Dobar čovjek”

Špurijus su splitski punk rock sastav. Na sceni su od 1998. godine i imaju kultni status u Dalmaciji. ČIne ga Boris Tudor, Ivica Božić Jojo, Ante Sabalić Saba i Domagoj Božinović.

Singlom “Dobar čovjek” najavljuju treći studijski album. Ovaj glazbeni hommage devedesetim godinama, kada je bend i nastao, vrlo prigodno je izveden u suradnji s Dr. Popom, pjevačem kultnog Atheist Rapa, jednim od glazbenih uzora iz najranijih dana splitskih punk rockera. Špurijus i Atheist Rap upravo su krajem godine zajednički održali odlično posjećenu punk rock feštu u splitskom klubu Kocka.

 “Kao što znamo, definicija dobrog čovjeka mijenja se kroz ljudsko odrastanje. Sve vrline kojima su nas učili i koje smo usvajali kao djeca s vremenom postaju nevažne, dosadne, čak i sramotne, a naposljetku ih počinjemo mijenjati za neke druge karakteristike koje su nam u početku bile neprihvatljive, pogrešne i odbojne. Najuporniji u usvajanju novih vrednota postaju vođe čopora i moralni uzori. Biti poslušan, mal, umiljat, ponizan – dakle dobar čovjek – karta je za bezbolnu vožnju životnom stazom. Svima ostalima ostaje samo bijes ili ruganje takvom sustavu vrijednosti. Špurijus je odabrao ovo drugo”, rekli su momci iz benda.

Autori i glavni vokalisti pjesme su Boris Tudor i Domagoj Božinović, a uz Dr Popa, na pjesmi gostuje i TBF-ovac Luka Barbić, koji je zadužen za scratch efekte. “Dobar čovjek” snimljen je u prvoj polovici 2023. u CCC studiju, pod snimateljskom i producentskom palicom Dina Siriščevića, koji je ujedno uradio i mix i mastering.
 
Videospot je snimio, režirao i montirao Julio Juraga, a uz članove Špurijusa i dr. Popa, pred kameru je stao još jedan splitski glazbenik, Zdeslav Mišurac iz klape Šufit, ovaj put u ulozi Dobrog čovjeka.
 
Singl izlazi u suradnji s izdavačkom kućom Mudri Brk. “Špurijus je bio jedan od prvih bendova koje smo uživo gledali u Domu mladih i izvikivali parole o Ivi i Ani. Drago nam je da se nakon dvadesetak godina krug zatvorio i da možemo sudjelovati u objavljivanju ovog albuma, kao i širenju Špurijusove riječi diljem Hrvatske i regije”, brkato je izjavio Mudri.

Total
0
Shares
Previous Article
RUNDA za najbolje u 2023. godini dodjeljuje na 10. MENT-u-min

RUNDA za najbolje u 2023. godini dodjeljuje na 10. MENT-u

Next Article

Zagreb otvara sezonu sa singapurskim velikanima – Impiety