Stega-singl-Pas-koji-odlazi-u-raj

Stega objavio solo singl “Pas koji odlazi u raj”

Frontmen crnogorskog rok sastava Parampaščad, Stefan Pantović je pod pseudinomom Stega objavio je solo singl “Pas koji odlazi u raj”.

Pantović, koji je inače glavni autor u jednoj od najuzbudljivijih rok grupa u Crnoj Gori, sam je napisao, odsvirao, otpjevao, snimio i izmiksovao ovu pjesmu, za koju je kazao da je nastala potpuno slučajno i bez velikih ambicija.

“Imam naviku da u slobodno vrijeme uradim poneki bit i tako je otprilike i počela da se rađa ova stvar – odradio sam bit i pošto inače volim zvuk sinta, kroz taj neki ‘east coast’ bubanj sam počeo da sviram i lijepim sintove, i u tom početnom trenutku sam i dalje na napravljeno gledao samo kao na bit. To je tako odležalo dan-dva, i onda jednu noć u kasno doba sam bio u studiju, matricu sam sklopio i sami gruv me podsjećao na neka zanimljiva jutra, pa sam počeo da sklapam tekst, koji stilski i nije baš isti kao i muzika, ali me vezao za taj period i našao sam mjeru da se uklope”, prisjetio se u razgovoru sa “Vijestima” muzičar iz Spuža kako je nastala ova numera.

On je dodao da “Pas odlazi u raj” ima ličnu vrijednost za njega i da se moglo desiti da uopšte ne dođe do publike, ali nakon pozitivnih reakcija moguće je da ćemo u budućnosti slušati još solo radova od Stege.

“Po meni ova pjesma nije neko umjetničko djelo, ali me lično veoma uspješno teleportuje nazad u razna vremena i dešavanja. Nije bilo u planu da se objavi, ali opet nešto me nagovorilo da podijelim ovu stvar sa vama, tako da ukoliko mi se desi opet inspiracija za ovako nešto, rado ću nastaviti. Volio bih tako da bude, vidjećemo”, kazao je Pantović.

Njegov matični bend Parampaščad u međuvremenu punom parom radi na debitantskom albumu koji bi trebalo da uskoro izađe za Lampshade Media, a nosiće naziv “Na putu ka Suncu”. U pripremi je i jedan spot koji radi basista Momčilo Radulović, nakon onog za pjesmu “Dan kad biće sve u redu”, koji je ljetos najavio ovo izdanje.

“Zadovoljni smo, naravno, kako je prošla ta pjesma, ali čekamo da se zaokruži album, pa da vidimo kako će publika reagovati na tu cjelinu”, istakao je Pantović.

Na albumu prvijencu radi i sastav Bubnjivi & Psi, koji čine gotovo isti članovi kao Parampaščad, samo ga autorski predvodi Ivan Ivanović. I to izdanje bi trebalo da izađe do kraja godine. Do tad ih očekuje nekoliko nastupa.

“Parampaščad i Bubnjivi & Psi će u utorak 19. novembra imati tradicionalnu rođendansku svirku u podgoričkom Montenegro pabu, a onda krajem novembra probijamo led u Makedoniji. Sviraćemo u Kumanovu, uskoro više o tome”, najavio je Pantović.

Ova pjesma neočekivano je zaživjela, jer kako je muzičar ranije otkrio “Vijestima”, nije ni bila planirana za objavljivanje, a nakon dobrih reakcija koje je izazvala i koje su natjerale autora da razmisli o daljem solo radu, sad je dobila i remiks za koji je zaslužan Aleksandar Grum.

Podgorički DJ i producent, poznat prije svega po mračnom tehno zvuku, remiksovao je numeru “Pas odlazi u raj” u okviru svog projekta Vakat. Njegova verzija može se poslušati i preuzeti sa zvanične Soundcloud stranice Vakata.

“Stefan je nedavno objavio solo singl ‘Pas Odlazi u Raj’. Poslije slušanja, prva stvar koju sam uradio je bila da ga pitam da mi pošalje semplove iz pjesme za remiks. Ovo je nešto totalno drugačije od svega što sam radio do sad, a i sam projekat je nešto drugačije od onoga što inače radim, tako da će remiks biti besplatan za preuzimanje na mojoj Soundcloud stranici. Nadam se da ćete uživati slušajući, onoliko koliko sam ja uživao radeći na njemu”, napisao je Grum, jedno od omiljenih imena među ljubiteljima tehno muzike sa ovih prostora, na svojoj Facebook stranici.

Poznat i pod pseudonimom Redial Tone, Grum iza sebe ima niz albuma i EP-eva objavljenih na inostranim etiketama. Dijelio je miks pult sa slavnim imenima kao što su Džef Mils, DJ Deep, Oskar Mulero, Jonas Kop, Kris Libing i mnogi drugi.

Ispred nas je vrela zima sa gomilom izdanja

Pantović sa Ivanovićem vodi i studio Stivi koji svake godine putem konkursa nudi priliku mladim i talentovanim crnogorskim muzičarima da snime svoje pjesme, a sarađuju i sa brojnim iskusnijim, pa se može reći da imaju dobar uvid u dešavanja na sceni.

“U studiju provodim tri četvrtine svog vremena i uživam u tome, u radu sa mladim, a i iskusnim kolegama muzičarima. Srećan sam što iz prve ruke vidim što sve ima da ponudi naša scena. Mogu reći da će iz naše kuhinje uskoro izaći album prvijenac kantautorke Anje Zagorac. Takođe je uživanje raditi na drugom albumu Mikrokozme, biće mnogo dobar i izlazi uskoro. Bend Rudolf je počeo snimanje drugog albuma, radimo na izdanju talentovanog kantautora Viteza Đurovića. Nismo vezani samo za rok, uskoro će izaći dva singla jednog od pobjednika našeg ovogodišnjeg konkursa, podgoričkog repera Big Doa. U pripremi su i dva EP mladih repera čija imena neću otkrivati, ali jedan izlazi narednih dana i biće pakleno dobar. Najbolje bi bilo da ljudi zaprate studio Stivi na društvenim mrežama, jer je ispred nas vrela zima”, poručio je muzičar.

Total
0
Shares
Previous Article
Letu Štuke

Letu štuke 21. studenog u Vintage Industrialu

Next Article
Rambo Amadeus

Rambo Amadeus ponovo u Kombank Dvorani 26. decembra