Share
Stephany Stefan predstavila spot za pjesmu „Electricity“

Stephany Stefan predstavila spot za pjesmu „Electricity“

Riječka multidisciplinarna umjetnica Stephany Stefan objavila je spot za pjesmu „Electricity“.

Glazbeni video je snimljen za pjesmu Electricity sa prvog albuma Iridescent na kojoj gostuje Osiječki Saksofonist Benjamin Lamza. 

“Htijela sam snimiti video koji bi prikazao ljudsko tijelo kao nešto što meni ono doista jest: predivan omot našega bića. Živimo u trenutku u vremenu kada se ljudsko tijelo hiper seksualizira na način da ono gubi bilo kakav doticaj sa svojom prirodnošću. Želja nam je bila povući jednu debelu crtu između “seksualnog” i “senzualnog” i mislim da smo u tome uspjeli. Osim toga, u videu se kriju razne metafore i poruke, ali glavna ideja vodilja bila je prikazati prijelaz između rođenja i sazrijevanja,” rekla je Stephany Stefan.

Glazbeni video režirali su Ira Tomić i John Kardum dok su Mara Prpić i Damjan Šporčić asistirali tijekom cijelog snimanja. Video je sniman tri dana u Ninu krajem kolovoza.

“Iako je video jako mekan i eteričan, samo snimanje je bilo poprilično zahtjevno. Budili smo se u 4 u jutro kako bi ulovili izlazak sunca, sate smo provodili na najvećim vrućinama i bosi smo hodali po najoštrijim stijenama. Stvarno mogu reći da smo svi prolili i krvi i znoja kako bi izveli koncept koji smo zajedno osmislili. “

Electricity je jedna od dvanaest pjesama koje se nalaze na prvom albumu Iridescent. Glazba na albumu se dotiče raznih tema: prirodne kataklizme, univerzalne poruke, ali progovara i o nekim veoma ljudskim momentima.

“Electricity je ljubavna pjesma, jedna od rijetkih koje sam napisala u životu, koja prepričava trenutak kada sam po prvi puta osjetila što to znači predati se sebi i nekome drugome beskompromisno, u potpunosti.”

Idući nastup najavljen je za 23.10. u Vinylu. Sa Stephany dolazi i bend kojega čine Goran Pleić, Vedran Mijić, Dorian Cuculić i Maja Bolić. Za vizualnu čaroliju biti će zadužen Oblik 3. 

Stephany Stefan je ime multi disciplinarne umjetnice iz Rijeke i istovremeno ime kolektiva, grupe umjetnika i prijatelja koji zajedno spajaju razne grane umjetnosti u jednu cijelinu. Stephany piše multižanrovsku glazbu koristeći svoj glas i looper u pratnji benda kojega čine Goran Plejić, Vedran Mijić, Dorian Cuculić i Maja Bolić. Koncert ovoga kolektiva je audio-vizualne prirode te na tragu sinestezije povezuje stihove, glazbu i vizualne senzacije koje Stephany stvara sa vizualnim umjetnikom Oblik 3 i studenticom režije Marom Prpić. Inspirirana prirodnim kataklizmama, jedinstvom ljudi i univerzalnim porukama koje prenosi cijelim tjelom, ova umjetnica u nastup unosi i elemente cirkuskih umjetnosti i plesa koristeći se elementom vatre.

Izdanja:
2017 – EP “Clouds” – self released
2019 – Album “Iridescent” – self released

Prateći bend čine: Goran Pleić – bubnjevi; Vedran Mijić – bass; Dorian Cuculić – klavijature; Maja Bolić – back vokal; Oblik3 – vj majstor / vizualni umjetnik

Gosti: Lovro Mirth – vokal (Ri); Benjamin Lamza – saksofon (OS) ; Vibrica: Tomislav Balala, Marko Šturman, Ana Katušić, Magdalena Kralj, Leo Hrs, Željka  Bačurin, Dubravko Zeljak, Kazimir – perkusionistička skupina (ZG)

Foto: Ira Tomić