sting_shaggy

Sting & Shaggy predstavili album “44/876”

Sting i Shaggy predstavljaju potpuno novo, iščekivano zajedničko studijsko izdanje „44/876“, najavljeno pjesmama „Don’t Make Me Wait“, „Morning Is Coming“, „Waiting For The Break Of Day“ te istoimenom „44/876“.

Novo izdanje reflektira ljubav koju ovaj dvojac osjeća prema Jamajci – njenoj glazbi, duhu ljudi i kulturi. Album dolazi u standardnom digitalnom i CD obliku te digitalnom deluxe i fizičkom super deluxe izdanju, a publici od danas dostupan u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa.

Karizmatični duo u periodu iščekivanja albuma snimao je vlog, a četiri epizode njihovog putovanja, kreativnog procesa i zbližavanja, dostupne su putem Stingovog YouTube/VEVO kanala.

Shaggya i Stinga upoznao je zajednički suradnik, Martin Kierszenbaum, trenutno Stingov menadžer. Nakon što je Sting čuo pjesmu na kojoj Shaggy radi, odlučili su zajedno otići u studio. Inicijalno, plan je bio snimiti singl “Don’t Make Me Wait”, no ritam, riječi i melodije obuzeli su dvojac te su snimili još pjesama. Nekoliko tjedana dvojac je stvarao glazbu u New York Cityu, gdje su ukomponirali ritam Kariba s tradicionalnim i modernim stilovima, pop stvaralaštvom i rock energijom.

U studiju su im se pridružili umjetnici s Jamajke i iz New Yorka, kao što su Robbie Shakespeare, Dwayne “iLLwayno” Shippy, Shane Hoosong, Machine Gun Funk, Patexx, Tyrantula, ali i Stingovog dugogodišnji gitarist Dominic Miller. Produkcijom se bavio Sting International, s kojima je Shaggy surađivao na pjesmama “Boombastic” te “It Wasn’t Me”, dok je izvršni producent već spomenuti Martin Kierszenbaum.

Publici je izdanje “44/876dostupno u digitalnom obliku.

Album „44/876“ popis pjesama – standardno izdanje
44/876 (ft. Morgan Heritage and Aidonia)

Morning Is Coming

Waiting For The Break Of Day

Gotta Get Back My Baby

Don’t Make Me Wait

Just One Lifetime

22nd Street

Dreaming In The U.S.A.

Crooked Tree

To Love And Be Loved

Sad Trombone

Night Shift

Deluxe izdanje
If You Can’t Find Love

Love Changes Everything

16 Fathoms

Don’t Make Me Wait (Dave Audé Rhythmic Radio Remix)

Super Deluxe izdanje
Live at Shaggy & Friends, Kingston, Jamaica

Englishman In New York – Sting

Fields Of Gold – Sting

Message In A Bottle – Sting ft. Agent Sasco

Don’t Make Me Wait – Sting & Shaggy

Roxanne – Sting & Shaggy

Cherrytree Radio Interview with Sting and Shaggy

Total
1
Shares
Previous Article
LTJ BUKEM

Sarajevo Intergalactic Sessions: LTJ Bukem uskoro u Sarajevu

Next Article
jazzday niš

Nišville obeležava svetski dan džeza koncertima u 5 država i 10 gradova