Share
Stray Dogg 10.1. u Rijeci

Stray Dogg 10.1. u Rijeci

Distune vam predstavlja: Indie/folk večer: Stray Dogg (Srbija) – petak, 10.1.2020. @botel Marina

Nakon pet godina Stray Dogg, melankolični beogradski folk/americana bend ponovno u Rijeci!

Koncert će ujedno i poslužiti kao promocija aktualnog albuma “Look At The Moon” no na set listi će se naći i probrani hitovi s prijašnjih albuma. Album “Look At The Moon” (izdan 2018. za Odličan hrčak) inspiriran je temama ljubavi, a na njemu gostovalo dosta različitih glazbenika. Bend se nije držao ni tradicionalnih instrumenata, nego su eksperimentirali i dotakli se i elektronike. Tako je zvuk benda odlična mješavina americane, indie rocka i folka upakirana u melankolične aranžmane koji Stray Dogg nedvojbeno izdvajaju kao jedne od predvodnika nove autorske scene koja buja širom regije, a bend je u izuzetno kratkom roku izgradio kultni status.

Upravo svirajući melankolični indie rock, privukli su pažnju i inozemnih izvođača, uz suradnje s američkim kantautorom Devendrom Banhartom na prekrasnoj pjesmi “Time”, kao i Lisom Hannigan sa kojom su snimili obradu pjesme “Courting Blues”.

Izvorno zamišljen kao samostalni akustični lo-fi projekt mladog Dušana Strajnića, Stray Dogg poprilično brzo i uspješno poprima konture čitavog benda. 2011. izbacuju debitantski album “Almost” čiji je istoimeni najavni singl proglašen pjesmom godine, a već godinu kasnije i “Fire’s Never Wrong”. Naslijednik dolazi u obliku izuzetno hvaljenog “Come Along Wind”, te je upravo objavljen najnoviji “Look At The Moon”. Stray Dogg, kao jedan od pionira novog americana vala, nastavlja svirati u regiji te dodatno probija granice, a nastupali su na svim većim festivalima poput EXIT-a, Love Festa, Sea Rock Festivala, Americana Night Festivala.

Stray Dogg dolazi u Rijeku u postavi: Dukat – frontmen koji ne zna note, ali sklada pjesme, Anjuta – violinistica koja svira klavir, Vlada – klarinetist koji svira bas, Marko – književnik koji ne piše pjesme, ali svira gitaru i Andrej – bubnjar koji papreno dobro udara u bubanj

Vidimo se na palubi!

   Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40,00kn dostupne u Dallas music shop Rijeka i preko sustava Entrio, dok će na dan koncerta cijena narasti na 60,00kn.napomena: broj ulaznica ograničen na stotinu

Foto: Marija Strajnić