Share
Stuttgart Online večeras u SKC-u Kragujevac

Stuttgart Online večeras u SKC-u Kragujevac

Opaki Stuttgart Online večeras od 22h na Letnjoj sceni SKC-a Kragujevac

Beogradska garažna rokenrol grupa Stuttgart Online postoji od 2006. godine, a web magazin Popboks ih proglašava najboljim debitantima 2007. godine.

Prvi album, “Radost svakom domaćinstvu” snimaju tokom 2009. u beogradskom studiju Digimedia sa producentom Borisom Mladenovićem i objavljuju iste godine za izdavačku kuću Odličan hrčak. U međuvremenu grupa je održala veliki broj nastupa u Srbiji i regiji, a njihovi singlovi su se više puta nalazili na relevantnim domaćim radio i TV listama.

“Prava stvar” je ime drugog po redu albuma koji je snimljen i ovog puta u studiju Digimedia, sa producentom Borisom Mladenovićem a objavljen je 2012. godine. Album sadrži 11 novih pesama i predstavlja, po rečima autora, punokrvnu rokenrol ploču progresivne orijentacije sa snažnim tekstualnim porukama. Izuzetan doprinos u izradi oba albuma nesebično su dali članovi beogradskih grupa Jarboli, Repetitor, Multietnička atrakcija, Nežni Dalibor, Veliki prezir, Kriške i Straight Mickey and the boyz.

Grupa potom objavljuje singl-spotove u saradnji sa kolegama muzičarima sa scene i ukupno je realizovano 5 pod nazivom “Štutgart na vezi”, na kojima su učestvovali Oliver Svilan, Dragan Knežević, Demir Ahmetović, Zoran Kostić Cane, Boris Mladenović i Dalibor Popović.

2016. godine Demir Ahmetović postaje stalni član Štutgarta, tako da sadašnju postavu grupe čine: Bojan Slačala (bas i glas), Marko Barišić (bubnjevi i glas) i Demir Ahmetović (bas i glas).

Kompletnu diskografiju benda možete preslušati ili skinuti za minimalnu novčanu naknadu sa sajta stuttgartonline.bandcamp.com

Cena ulaznice 300din