_SUBAsoba na sedmom Kontaktu Izložba posvećena liku, delu i stvaralaštvu Mitra Subotića Sube-min

​SUBAsoba na sedmom Kontaktu: Izložba posvećena liku, delu i stvaralaštvu Mitra Subotića Sube

Interaktivna instalacija SUBAsoba koja je 2022. izazvala veliko interesovanje u Novom Sadu, predstaviće se Beograđanima. Stvaralaštvo Mitra Subotića Sube, muzičara, kompozitora i producenta biće proslavljeno u neobičnom izložbenom prostoru Kula u Cetinjskoj 15.
Instalacija će biti postavljena kao prateći program Kontakt muzičke konferencije, showcase-a i festivala od 21. do 25. marta 2023.

Kao producent i kompozitor Suba je uneo novi zvuk u savremenu muziku tadašnje Jugoslavije, kao i u muziku Brazila. Svojim stvaralaštvom ostavio je ogroman trag u obe zemlje, a put ka svetskoj slavi tragično je prekinut 1999. godine u Sao Paolu. Muzika koju je Suba stvarao bila je ispred svog vremena, tako da ona danas, nakon više od tri decenije, potpuno korespondira sa aktuelnim muzičkim pravcima. Sarađivao je sa najvažnijim autorima jugoslovenske muzike poput Milana Mladenovića i mnogim brazilskim muzičarima među kojima je i Bebel Gilberto.

Instalaciju čini prožimanje različitih formata u prostoru Kule u Cetinjskoj 15, uz prateći muzički program koji će se tokom trajanja izložbe organizovati u Anti Shop Elektropioniru, na istoj adresi. Očekuje nas izložba, zvučna instalacija, razgovori, predstavljanje novih izdanja, predavanja, projekcije video radova, džem sešni, nastupi DJ Brke i Vladimira Ivkovića…

U okviru izložbe biće:
– postavljena zvučna instalacija Dreambird – (autori Mitar Subotić Suba i Goran Vejvoda);
– predstavljen novi dupli vinil Dreambird i novi CD SUBA:NOVI SAD;
– o Subi će govoriti njegovi bliski saradnici, muzičari i muzički kritičari sa ovih prostora i iz sveta. Predavanja o Subinoj muzici održaće muzikolog Milan Milojković i izdavač i kurator Vladimir Ivković.

Izložba koju čine fotografije, dokumenti, muzički instrumenti i drugi artefakti iz Subinog života nastala je u produkciji Fondacije Mitar Subotić Suba. Urednice programa su Vera Kopicl i Branka Parlić, kustoskinja izložbe je Bosiljka Zirojević Lečić, a producenti su Igor Lečić i Ivan Fece.

———————–
Kontakt konferencija, showcase i festival održaće se sedmi put u Beogradu. #Kontakt23 očekuje nas od 23. do 25. marta 2023. u organizaciji producentske kuće „Kontakt konferencija“, promoterske kuće Odličan Hrčak i Centra beogradskih festivala – CEBEF, pod pokroviteljstvom grada Beograda.

#Kontakt23 će ponovo u martu Beograd učiniti centrom susreta profesionalaca iz sfere muzičkog biznisa. Novo izdanje Kontakta obeležiće koncerti, izložbe, tribine, paneli, kreativne radionice i javne diskusije koje imaju za cilj da dodatno unaprede rad svih sektora koji čine kreativne industrije i industriju zabave.

Total
0
Shares
Previous Article
Novo Hali Gali izdanje na Kontakt23 Hali Gali 24. marta u klubu Drugstore najavljuje početak rada na novoj kompilaciji-min

Novo Hali Gali izdanje na #Kontakt23: Hali Gali 24. marta u klubu Drugstore najavljuje početak rada na novoj kompilaciji

Next Article
Kanda Kodža i Nebojša Tamo gde je sunčano

Zoster i Kanda Kodža i Nebojša u Banjaluci