Share
Subversion BL objavio novi singl i spot “Sophia”

Subversion BL objavio novi singl i spot “Sophia”

Banjalučki pank bend Subversion BL predstavio je novi singl “Sophia”, kao i prateći video spot.

“Mikrokosmos u nama mora da ima svoje mjesto u makrokosmosu, i svako do nas traga za odgovorima na važna životna pitanja. Često, a da to i ne vidimo ti odgovori su negdje u nama, ponekad nam sa nekog nama nepoznatog niova dopiru u svijest, opominju, usmjeravaju.”

“Zašto Sophia? Da, Sophia, da bi se napravila razlika između ženskog imena Sofija i grčke riječi Sophia, iako u konačnom imaju isti smisao i značenje, ali da bi se naglasilo da se radi o univerzalnom pojmu, o mudrosti koja je u isto vrijeme i pravedna i čvrsta, odlučna i hrabra, ali isto tako osjećajna i nježna. Niti treba da gušimo dijete u sebi, a niti da ostanemo infatilni, ali igrom da kroz život koračamo nikada ne zaboravljajući da nismo puki slučaj egzistencije već svjesna, slobodna bića koja u sebi nose zov vječnosti. Malo neuobičajeno za pank 😀 “

Pjesma je snimljena u studiju Cirith Ungol u Aleksandrovcu, produkciju potpisuje Dražen Kecman. Autor spota je Saša Gašić, a u samoj montaži je učestovao i lider benda Dalibor Mrša.

“Spot je sniman u vježbaoni gdje inače održavamo probe, snimatelj i montažer je bio naš prijatelj Saša Gašić koji se ponudio da izradi ovaj spot, a u montaži je svojim prijedlozima učestvovao lider benda Dalibor Mrša, ali je u suštini kompletan bend uticao na konačnu verziju spota svojim konsturktivnim prijedlozima. Tako zapravo sve radimo, tako nam i pjesme nastaju. Uglavnom Mrša dođe sa idejom, kao nekom osnovnom vodiljom, ali sve se kasnije razrađuje do najsitnijih detalja na probama i to nas posebno veseli, kada iz jedne da tako kažemo virtuelne forme, u smislu ide za pjesmu, nastaje nešto novo, nešto što se na poseban način iskazuje u vremenu i prostoru.”

U pitanju je četvrti singl grupe.

“Što se tiče prvog albuma, do sada smo snimili 4 pjesme, a pripremamo još dvije koje planiramo da objavimo što je moguće prije. Možda je upravo sada u vrijeme kada smo suočeni sa neprijatnim vijestima povodom širenja Corona virusa da to vrijeme kada nema javnih okupljanja iskoristimo za studijski rad, jer su nas nastupi ipak u tome pomalo odvlačili od rada na albumu. Pratite nas i dalje, spremamo opet nešto dooobroooo iz subverzivne kuhinje.”

Postavu benda čine Dalibor Mrša, bass/vokal, Borko Stajčić, gitara/prateći vokal i David Popović, bubnjevi.