Share
Subversion BL predstavio novi singl “Subverzija”

Subversion BL predstavio novi singl “Subverzija”

Banjalučki bend Subversion BL, koji takođe koristi naziv Subverzija (jer sve više njihovih poznavalaca i onih koji ih prate zovu tim imenom) objavio je pjesmu “Subverzija”, kojom ujedno najavljuju istoimeni debi album.

Pjesma predstavlja artikulisani krik benda u smislu doživljaja društva kao cjeline, sistema i svega sa čime se suočavamo u njemu.

Singl je sniman u studiju Plazma, producent je Boris Glišić, a za snimanje spota zadužen je bio Đorđe Safner MG production.

Subversion BL je bend formiran pred sami početak rata u Bosni i Hercegovini, kada je u svojim prvim mjesecima postojanja snimio demo u studiju „Plazma“ kod prof. Borisa Dražića, i održao koncert u klubu Stelekt u Tuzli.

Ratna dešavanja guraju bend u potpunu izolaciju, a 2016. godina predstavlja reunion benda koji od prvobitnog alternativnog noise benda, zauzima punk pravac na kojem se sreće i dalje putuje sa svojim metal i core saputnicima i ponegdje izraženim alter/psiho elementima.

Postavu čine Dalibor Mrša, bass / vokal, Borko Stajčić, gitara / prateći vokal i David Popović, bubnjevi.

U avgustu 2017. godine bend je realizovao projekat pod nazivom „Demo proba 2017. godine“, koji predstavlja studijski snimak probe sa šest autorskih pjesama: 1. Stapanje, 2. Slobodna, 3. Sam, 4. Najbolji party, 5. Plačko, 6. Spika do vijeka,  sniman u studiju „Plazma“ Borisa Glišića u Banjaluci,  a u istoimenom studiju bend je započeo snimanje prvog albuma sa do sada snimljenje dvije pjesme Subverzija i Naši heroji.

Uskoro, svjetlost dana će ugledati četiri nove pjesme, a početkom naredne godine bend planira izdavanje svog prvog albuma.

Prošlog mjeseca bend je plasirao u javnost svoj prvi spot za singl Naši heroji.

Inače, bend Subversion BL je bio domaćin punk festivala pod nazivom “Motherpunkers 2019” koji se održao u Banjoj Luci 31.5. i 1.6.2019. godine na lokaciji DKC Incel.