Share
Šumski i Peglica & Komandos premijerno 01.04. u Vintage Industrialu

Šumski i Peglica & Komandos premijerno 01.04. u Vintage Industrialu

U srijedu 01. aprila (NIJE ŠALA XD) stižu nam zagrebački kraut masteri Šumski u pratnji psihodeličnih folk rockera Peglica i Komandos.

U srijedu 01. aprila (NIJE ŠALA), zagrebačka grupa Šumski, po prvi puta stiže u Vintage Industrial. Ova skupina kraut rock psihodeličnih gurua stiže s posljednjim albumom „Ostrvo ledenog kita’, uz koji će pretresti svoju daleku prošlost s ostala četiri albuma, a kao pojačanje dovode Peglicu i Komandosa, peteročlani bend, stacioniran u Zagrebu, poslan sa planeta Kefter.

ŠUMSKI su davne 1991. godine osnovali Kornel Šeper i Marin Juraga, a status kultnog zagrebačkog benda donio im je njihov drugačiji i sasvim jedinstven zvuk, nastao pod utjecajem cijelog niza glazbenih stilova, od afra, krauta, new wavea, avant-popa, prog-rocka pa sve do glazbe iz crtanih filmova.

Osim u Hrvatskoj, nastupali su u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Mađarskoj, Nizozemskoj, Češkoj, Belgiji, Makedoniji, Bugarskoj, Švicarskoj, Danskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Šumski su objavili pet albuma – „Lov na vile“, „Safari“, „Baba spava“, „Ronioci“, prošlogodišnji – „Ostrvo ledenog kita“, čija je krilatica “Za depresivno vrijeme – veseli depresivni hitovi!”.

Novi uzlet benda obilježile su svirke prošlog ljeta po važnijim festivalima u regiji – Exit, INmusic i SuperUho, kao i fantastične recenzije novog albuma u hrvatskim i slovenskim medijima te prisustvo na skoro svim listama albuma godine.

PEGLICA I KOMANDOS kombiniraju prog rock, jazz i psihodeliju na najbolji mogući način. Oformljeni su 2014. godine, a bend je dio i JeboTon ansambla koji okuplja nekoliko zagrebačkih bendova. Zvuk koji lovi na prvo slušanje i doza simpatije koju se može čuti kroz opne zvučnika svih vrsta ne ostavljaju ravnodušnim slušaoca.

Peglica i njen Komandos i dalje nam iz dalekih kutaka galaksije donose moćan bluzerski rock s primjesama progresivnih elemenata. Ovozemaljsku publiku pokušavaju upozoriti na nevolju koja dolazi s pojavom Robokonja te ukazuju na to da je rokenrol jedini spas.

Ulaznice za koncertu u Vintageu iznose 40 kn u pretprodaji, odnosno 55 kn na dan koncerta. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Grif & VIB (Savska 160) te online putem Entrio sustava.

FB event: www.facebook.com/events/588957321655105/