Share
Supergrupa Škrtice 31. marta u sarajevskom Cinemas Clubu Sloga

Supergrupa Škrtice 31. marta u sarajevskom Cinemas Clubu Sloga

Posljednji dan marta je rezervisan za čisti rock ‘n’ roll – Škrtice i Snake Eater!

Svima dobro poznati glas u svijetu rock ‘n’ rolla na našim prostorima, Zoran Kostić Cane dolazi u Sarajevo sa novim bendom koji glasi za supergrupu – Škrtice. Ekipu koja se okupila oko Caneta čine Kole iz Velikog prezira i Boris iz Jarbola na gitarama, te Danilo i Boško iz Straight Mickey and The Boyza na bubnjevima i basu.

U studio su ušli u septembru 2015. godine i snimili album sačinjen od 10 pjesama koji je objavljen krajem 2016. godine, a nosi naslov “Škrtice”. Kako kažu njihovi promotori: “Ako čujete da nastupaju u vašem gradu obavezno idite i gledajte ih – takav doživljaj se ne propušta.” Ono što možete očekivati od zvuka Škrtica jeste eksplozivna mješavina punka, hard rocka, new wavea, hard corea i slično.

“Psihodelično, sirovo, jako oštro, puno emocija i osvrta na život koji se dešava oko nas i u nama. Demistifikacija iluzija, dijagnosticiranje razočarenja i tinjajuće nade, melanholično, divlje, srčano, znojavo i sa puno duha, srce ove petorice kuca isto – zajedno.”  Ovim riječima opisuju ono što Škrtice predstavljaju.

Publika će se u ove opise imati priliku uvjeriti 31. marta 2017. godine u Cinemas Clubu Sloga. Da bi ugođaj bio još bolji, za zagrijavanje atmosfere će se pobrinuti Snake Eater, sarajevski High Voltage Rock bend.

Ulaznice možete kupiti u  Cinemas Clubu Sloga, na blagajni BKC-a, na platou Skenderija, te u prodajnoj mreži kupikartu.ba. U prodaju će biti pušten ograničen broj promo paketa (4 ulaznice+rezervacija stola) po cijeni od 50,00 KM, te pojedinačne ulaznice po cijeni od 15,00 KM. Po isteku promo paketa, cijena regularnih paketa će biti 60,00 KM.

radiosarajevo.ba