40. Ri Rock festival

Sutra počinje 40. Ri Rock – 40 godina u 4 dana

Kroz 4 dana u prosincu obilježit će se 40. izdanje jednog od najdugovječnijih festivala u Europi – legendarnog Ri Rock festivala posvećenog demo sceni i mladim glazbenicima. Gotovo da nema riječkog benda koji u proteklih 40 godina nije nastupio na  Ri Rock Festivalu, a neki od njih danas uživaju status najbitnijih imena alternativne scene Hrvatske i Balkana.

Osim što ovogodišnji Ri Rock festival traje 4 dana, donosi i izmijenjen koncept i brojne druge novitete.

Prijavljeni bendovi dobiti će priliku za nastup bez klasičnog koncertnog natjecanja bendova i to uz podršku glazbenika koji su pridonijeli Ri Rock sceni kroz povijest. Festival zadržava esenciju demo festivala kroz novi način odabira pobjednika uz dodjelu nagrade Ri Rock kipić. Ri Rock Kipić, izrađen od reciklirane plastike, dodijeliti će se pobjednicima festivala nominiranim u devet kategorija. Tri glavna pobjednika osvojiti će bogate nagrade – 30 sati snimanja i mastering u Studiu Palach, besplatne probe u Music Boxu i poklon bon za kupnju glazbene opreme u Art of Music trgovinama koje zajednički daruju Udruga Ri Rock i Art of Music.

Kroz ovakav način dodjele nagrada, obuhvatit će se veći broj glazbenika te tako ponuditi podrška bendovima i glazbenicima koji su kroz trud, rad i ulaganjem u bend pokazali kvalitetu, održivost i budućnost scene. Iz tog razloga uvedene su posebne kategorije preko kojih će se odabrati pobjednici koji su zaslužili podršku Udruge Ri Rock, a dodijeliti će se priznanja nešto starijim akterima scene.

🏆 NOMINIRANI ZA NAGRADU RI ROCK KIPIĆ 🏆

9. Kategorija – Bend koji najbolje predstavlja Rijeku
🔴 Let3
🔴 Jonathan
🔴 Urban&4

8. Kategorija – Legenda Ri Rock scene – Nagrada glazbeniku za životno djelo
🔴 Zoff iz benda Grupa GRČ
🔴 Mrle iz benda Let 3
🔴 Valter Kocijančić iz benda Parafi

7. Kategorija – Najbolji spot demo benda i redatelj
🔴 SUNSHINE MADNESS- Raindrop shadows
🔴 MBurns – In The Eyes Of The Damned
🔴 The Siids – Giving Myself To You
🔴 Stephany Stefan – Binary Philosophy
🔴 Flip Flop Fatality – Brother in chains

6. Kategorija – Najbolji art-cover albuma i dizajner
🔴 žulj – Resetiraj Civilizaciju
🔴 Uma Thurman – I am the High Fucking Priestess
🔴 Speedclaw – Beast in the Mist
🔴 MBurns – More to life than This
🔴 Sunshine Madness – Between the skies

5. Kategorija – Najbolji T-shirt art i dizajner
🔴 Monox
🔴 Uma Thurman
🔴 Zenoth
🔴 Flip Flop Fatality
🔴 Po’ Metra Crijeva

4. Kategorija – Singl 2018
🔴 Speedclaw – Beast in the mist
🔴 The Black Room – Eye For An Eye
🔴 Stephany Stefan – Binary Philosophy
🔴 Silk Milk – AmperKat
🔴 Grapevine Babies – Your Love is Gone

3. Kategorija – RIJEČKA GiRica – Najperspektivniji mladi riječki demo bend (u posljednje 2 godine)
🔴 Fanaa
🔴 Omnivore
🔴 The Siids
🔴 Burning Bush
🔴 Žulj

2. Kategorija – Demo album (posljednje 3 godine)
🔴 Speeclaw – The beast in the mist (EP)
🔴 Krešo i Kisele Kiše – U potrazi za bijelim zecom
🔴 The Black Room – In This Town Lies a City
🔴 Sunshine Madness – Between the skies
🔴 Grapevine Babies – Funkle Ben’s Sex Potion (EP)

 1. Kategorija – Demo bend desetljeća
  🔴Krešo i Kisele Kiše
  🔴Speedclaw
  🔴The Black Room
  🔴Po’ Metra Crijeva
  🔴Grapevine Babies
 2. Ri Rock započinje u petak 7.12. u OKC Palach dodjelom nagrada Ri Rock Kipić i nastupima značajnih imena riječke scene: Denis & Denis, Termiti, Bajo svira Fit i Keops pod voditeljskom palicom Šajete koji će također i zasvirati uz svoj bend Yars. Drugog dana, u subotu 8. 12. pruža se prilika prijavljenim mladim bendovima da nastupe uz podršku bendova One Piece Puzzle, Mandrili i Iz@ Medošević i Borgie. Veliko koncertno zatvaranje festivala održat će se 14. i 15. prosinca u Pogonu Kulture uz bendove Let 3 (koji će izvoditi pjesme sa prva dva albuma), Grč, Pankrti, Valter svira Parafe, Po’ Metra Crijeva te tri pobjednika ovogodišnjeg izdanja festivala.

Za prvi i drugi dan u OKC Palach ulaznice će se moći kupiti na Ri Rock štandu na Korzu od 03. do 07. 12. 2018. i to pojedinačno za svaki dan po cijeni 35 kn ili na dan festivala po cijeni od 45 kn. Ulaznice će biti dostupne i u online prodaji putem sustava Entrio.

(www.entrio.hr/event/40-ri-rock-festival-5695 – ulaznice za 7.,8. i 15.12.)
(www.entrio.hr/event/40-ri-rock-let-3-grc-5687 ulaznice za 14.12.)

Nakon tog datuma jednodnevne ulaznice moći će se kupiti po cijeni od 70 kuna u pretprodaji i 90 kuna na dane koncerta.

07.12.2018. | OKC PALACH –  DODJELA NAGRADE RI ROCK KIPIĆ | 35 kn / 45 kn
Bajo svira FIT, Termiti, Denis & Denis, Šajeta, Yars, Keops

08.12.2018. | OKC PALACH – NASTUP DEMO BENDOVA I GOSTIJU | 35 kn / 45 kn
DEMO BENDOVI Zenoth, Fanaa, Media Effect, Mamut, Chronic Disease

+ Mandrili, One Piece Puzzle, Iz@ Medošević i Borgie

14.12.2018. | POGON KULTURE – KONCERTNA ZAVRŠNICA | 70 kn / 90 kn
LET 3 svira prva 2, GRČ

15.12.2018. | POGON KULTURE – KONCERTNA ZAVRŠNICA | 70 kn / 90 kn
PANKRTI, VALTER SVIRA PARAFE, PO’ METRA CRIJEVA

ZENOTH

Četveročlani riječki metal bend (lead guitar – Zlatko Štefančić, vocals – Marino Vinceković, drums – Mateo Rožić, rhythm guitar/vocals – Dorian Bobesić) ZENOTH na scenu donosi miks različitih podžanrova metala.

8. Studenog 2017. Objavljen je njihov prvi spot za pjesmu Unreal Reality, što je također i ime njihovog prvog EP-a koji je objavljen 1. siječnja 2018. Novi album je u izradi i svjetlo dana ugledat će u  2019. godini.

FANAA

Bend FANAA nastao je u 2017. godini, a prvi nastup upisali su 26.05.2018. u Palachu na eventu „Glazba je čudo“ gdje su predstavili prvih 9 pjesama prvog konceptualnog albuma fonomatik, melankoličnog i psihodeličnog indie rock ugođaja.

Bend čine četiri člana: Kristian Kirinčić – bubanj, Andreas Kornjača – električna gitara, Andro Debelić – bas gitara i Karlo Mihelčić – vokal.

CHRONIC DISEASE

Bend je nastao u ljeto 2017. u Puli s ciljem sviranja old school death/thrash metala. Dosad su odradili nekoliko live svirki u Puli i okolici i snimili EP “Inevitable violence” te singl “Stench od death”. U tijeku je snimanje pjesama za full length album.

Članovi benda su Dino Topčagić – vokal; Loris Peruško – bubnjevi; Ivan Tadić – bass; Luka Čonč – gitara.

NEELAY

NEELAY je četveročlani bend koji čine basist Ivan Skočić, gitarist Matej Vuletić, bubnjar Domagoj Zorić te vokalistica i autorica tekstova Jelena Andrić, koji su suradnju započeli u travnju 2017. godine. Autorske pjesme vješta su kombinacija prodornih zvukova modernog rocka i blažih melodija prepoznatljivog zvuka i stila. U 2018. godini Nelaay je predstavio svoj prvi album sa deset pjesama.

MEDIA EFFECT

Bend Media Effect je nastao 2017. godine, čiji su osnivači i gitaristi Fabijan i Mario.  Nedugo nakon odluke o stvaranju benda pridružuje im se vokal Mateo, te postaju acoustic trio svirajući cover-e rock pjesma i autorske pjesme koje lagano nastaju u tom periodu, u kojem također ostvaruju nekoliko nastupa u Delnicama. Bubnjar Stefan pridružuje se u travnju i u rujnu dolaskom basista Pavle kompletira se  trenutna postava benda koja laganim koracima kroči putevima rock ‘n’ rolla.

MAMUT

Mamut je alternativni metal bend osnovan u Rijeci 2017. godine. Iste godine bend objavljuje svoje prvo izdanje, EP “Freak Show” koji obuhvaća crossover žanrova poput stonera, alt metala iz 90-ih, ali i post-punka pod utjecajem beogradske institucije Repetitor. Nakon godinu dana i nekoliko promjena postava, Mamut nalazi čvrsto tlo i priprema teren za izdavanje albumskog debija. Mamut čine Ivo Jurčić na gitari i vokalima, Marin Horvat na bassu te Marko Kovačić iza bubnjeva.

 

Total
0
Shares
1 comment

Comments are closed.

Previous Article
TUSKALIVE THRESHOLD TO HELSINKI IN MAY

TuskaLive: Threshold to Helsinki in May

Next Article
Narcos Mexico

Netflix obnovio 'Narcos: Mexico' za drugu sezonu