Share
Sutra počinje Indirekt – 4 lokacije, 20 koncerata, 60 panelista i Futro

Sutra počinje Indirekt – 4 lokacije, 20 koncerata, 60 panelista i Futro

U četvrtak, 11. oktobra počinje četvrto po redu izdanje Indirekt Showcase Belgrade.

U tri festivalska dana na čak četiri lokacije predstavićemo vam 60 panelista iz cele Evrope koji će pričati na 14 panela, i 22 benda iz Rusije, Švajcarske, Poljske, Mađarske, Srbije, Rumunije, Hrvatske, Makedonije kao i tri književne promocije, uključujući promociju nove knjige Slavomira Stojanovića Futro-a!

Festival započinjemo promocijom knjige “Bio sam DJ” poznatog bugarskog producenta i radio i TV voditelja i DJa Vaska Gromokova, koji u svojoj knjizi predstavlja muzicku scenu iz 80'tih i 90'tih. Nakon promocije knjige program nastavljamo svirkama Ivice, makednosnkog benda Ki i sabačkih Slonz.

Četvrto izdanje Indirekt Showcase Festivala održaće se od 11. do 13. oktobra u Beogradu, na četiri lokacije: Atom Akademiji, Soul Society klubu, Dorćol Platz-u i SAE Institutu.  Indirekt je međunarodni festival nezavisne muzike i umetnosti koji se u Beogradu održava od 2015. godine, i iz godine u godinu okuplja sve veći broj mladih ljudi i stručnjaka iz sveta muzike, kako iz naše zemlje tako i iz Evrope.Ovogodišnji program predstavlja preko 20 muzičkih nastupa koji će biti održani na tri lokacije – Atom Akademija, Soul Society i Dorćol Platz, dok će konferencijski program biti realizovan u prostorijama jedne od najpoznatijih škola za kreativne medije na svetu, SAE Instututa.

U četvrtak će u Atom akademiji nastupiti indie rock izvođač iz Pančeva Ivica, indie elektronski bend Ki iz Makedonije i andergraund rock sastav iz Šapca Slonz. Dan kasnije, na istom mestu, sviraće The Siids indie i electro pop/rock bend iz Hrvatske, Next Ex koji donosisynth-pop zvuk Bukurešta i Killedbycar elektronski indie rock trio iz Poljske, a u subotu Visions In Clouds post-panka i new wave kvarteta iz Švajcarske, Vin Triste alternativni rok bend iz Beogradai Tús Nua iz Hrvatske. U klubu Soul Society u petak ćemo imati prilike da čujemo Ivatu, trip-hop, darkwave i psychedelic sastav iz Moskve, Bullet for a BadmanizBeograda i Vera Jonas Experiment iz Mađarske, dok će u subotu svirati hrvatska mladazvezdaIchabod, mađarski indie electro pop bend Passed iz Mađarske i alternativna rock grupa iz Beograda Dingospo Dali. U prostoru Dorćol Platz-a, u petak, nastupiće rumunska indie/pop pevačica Lucia, rok bend The Black Roomiz Rijekei alternativnirock bend iz Beograda Virvel, a u subotu će se na bini naći poljski rok sastav Radioslam, Igralom iz Niša, kao i Sergio Lounge.

60 učesnikaizceleEvropeovegodinećenakonferencijskom program govoritio nezavisnomizdavaštvu, digitalnojdistribucijiiedukacijumuzičaraizoblastimuzičkeindustrije. TakoćeIndirektovegodineugostitipredsednika Impala-e, najvećeevropskeasocijacijenezavisnihizdavača, predstavnikeizdavačkuihkućakaoštosu Universal Music, IDJ, Dallas records, Bassivity digital, urednicimedijakaoštosu Play radio, Naxi, Blic, RTS, Radio Beograd, Muzika.hr, Noizz, Hardrock ipredstavnikefestivalakaoštosu Exit, Beer fest, Lovefest, Arsenal fest, SeaRockimnogidrugi. Pored domaćihgostijusvoje showcase festivalepredstavićeigostiizRumunije, Poljske, Bugarske, HrvatskeiMađarske. Novinaovegodinesu Listening Sessions zamlademuzičare, pa ćetakomuzikumladihautoraslušati Coby, Reksona, Gramophonedzie, Andrew Meller, Calavera Manya, NebojšaIndruder, Pookieiurednicimedija. Konferencijski program se ovegodinerealizuje u partnerstvusa SAE InstututomiAsocijacijomnezavisnihizdavačaEvope – Impala.Posebno se ističeprezentacija monitoring sistema 1Played, prvogdanakonferencije, koji u realnomvremenuskeniraemitovanjapesamana radio i TV stanicamai time rešava problem autorskihprava.

Festivalske akreditacije (komplet) po ceni od 2.000 dinara podrazumevaju ulaz na dnevni program – panele i radionice, kao i večernji muzički program za sva tri dana i sve tri lokacije; dvodnevna karta košta 1.200 dinara, jednodnevna karta za sve lokacije biće 700 dinara i jednodnevna za jednu lokaciju 500 dinara. Karte su u pretprodaji od 01.10., na nekoliko lokacija, u Beogradu (Leila Records, Yugovinyl shop), i Nišu (Vintage shop), kao i na samom događaju, nasvimlokacijama.

KONFERENCIJSKI PROGRAM, SAE INSTITUT:

11.10. – 15:00 – Prezentacija 1Played sistema,Monitoring emitovanjapesamana radio i TV stanicama

12.10 – 11:00 – Digital media marketing
Učesnici: Danijela Rakić (Srpskaasocijacijamenadžera), Daniel Farkas (Tegla.rs – Darwin Digital), Igor Vidovic (EXIT festival), LjiljanaZdravkovic (PR menadžer), VukStevnović (Ljubičice)

12.10 – 12:30 – Digital distribution of music – What you need to know
Učesnici: DjordjeTrbović (IDJ), Marko Simić (Tempo Digital), DejanBošković (Phonofile Balkan), SinišaLukić (Kaseta digital)

12.10 – 14:00 – How to get your band to showcase festival?
Sara Gigante (Charmenko Music), MaciejMadejski (PL), Carina Sava (RO), KaćaEpštajn (Radio Beograd), Nicolas Frick (AT)

12.10 – 15:30- Self-release or with a record label?
IlijaMilošević (Universal Music Serbia), PetarJanjatović (Dallas Records), Relja Milanković (Bassivity Digital), Milan Stankovic (SevdahBaby), MilovanBošković (ZemljaGruva)

12.10 – 17:00 -Mastering The Music Business – Bucharest Showcase Festival presentation by (Carina Sava &IlincaGhisoiu)

12.10 – 17:00 – Listening Session – Coby iReksonatislušajutraku

13.10 – 11:00 – Why is my band not news anymore?
Učesnici: Edo Plovanic (Muzika.hr), Ana Ladajrevic (Blic), BrankaGlavonjic (Bunt – RTS), Ida Prester (Lollobrigida – Maika), Ana Kalaba (Noizz), Bane Lokner (Time machine)

13.10. – 12:30 – Music and brands / how to get sponsorship
Učesnici: Zoran VulovićVule, Nikola Guberinic (Coca Cola), VanjaMaslov (Beer fest), Slobodan Jovanović (Niškapivara), BojanLalović (SeaRock), Zlatana Pavlović (Lovefest)

13.10 – 14:00 – Can Indies save music biz? – powered by Impala
Učesnici: Kees Van Weijen (Impala), Didier Gosset (Impala), Dario Drastata (Dallas records)

13.10 – 15:30 – Why is radio not playing my song?
Učesnici: Maja Rakovic (Naxi radio), Nemanja Kostić (Play Radio), Svetlana Djolovic (Radio Aparat), Vasil Gromkov, StriborFilic (Radio Eurostar), JadrankaJanković13.10. – 17:00 – So close no matter how far

Učesnici: MaciejMadejski (POL), Carina Sava (RO), KetiCatlos (HU), VedranKaligaric (CRO)