Share
Sutra počinju koncerti na Zidiću Doma omladine Beograda

Sutra počinju koncerti na Zidiću Doma omladine Beograda

Kao i svake godine, na Praznik muzike 21. juna, počinje letnja muzička sezona Doma omladine Beograda – popularni Koncerti na Zidiću, koji će se do septembra održavati subotom od 20h na Platou Milana Mladenovića.

Za početak najavljujemo dva uzbudljiva DJ seta:

U petak, 21. juna na Platou Milana Mladenovića od 20 časova nastupa Inspektor, član proslavljenog beogradskog hip hop kolektiva Vatra.  Nametnuo se kao jedan od najboljih party-makera na sceni, a njegov repertoar obuhvata rap, trap, r’n’b, grime, afrobeat i dancehall, i sve srodne stilove omiljene kod beogradske i svetske omladine.

U subotu, 22. juna iz Austrije nam stiže Peter Zirbs, jedan od ključnih autora na tamošnjoj elektro sceni. Publici će predstaviti svoj solo album „What if we don’t exist?“ (Fabrique Records), u kojem majstorski i na jedinstven način spaja elektroniku, minimalizam, eksperimentalnu i avangardnu muziku.

“Biće to prilično specifičan miks numera sa mog aktuelnog autorskog albuma: pet instrumentala, u čijoj osnovi su klavirska i synth muzika, i pet vokalnih kompozicija u kojima dominira indi-pop zvuk. Pripremam i jedno malo iznenađenje! Prva stvar koju sam snimio i objavio pod svojim imenom je remiks kompozicije Kristofera Čaplina Lucius Agatho. Do sada je nikada nisam uživo puštao, a svoj set u Beogradu počeću upravo tom numerom. Naravno, biće tu i pesma Let’s Fail, koja se poslednjih meseci dosta vrtela na radio stanicama. Veoma se radujem što ću svoju muziku predstaviti publici u Beogradu!”, kaže Peter Zirbs.

 

******************************************

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih programa svih generacija. U novoj, sedmoj sezoni nastavljamo da otkrivamo nove bendove i predstavljamo stare znance sa muzičke scene. Scena u srcu grada, za muzičare svih žanrova, koje će moći da pokažu šta sve umeju pred slučajnom i namernom publikom, Beograđanima i gostima glavnog grada. Jedinstveno putovanje kroz pank, metal, džez, elektroniku, hip-hop, bluz, rok, alternativu – sve ono uzbudljivo što može da pruži muzika!