Svartgren ispred finskih Sargeist u Beogradu

Svartgren ispred finskih Sargeist u Beogradu

Kao što je već najavljeno, Sargeist, ozloglašena elita finskog black metala, nastupiće u Beogradu. Koncert je zakazan za 13. maj u Zappa Bazi.

Aktivan od 1999. godine, Sargeist nastaje kao solo-projekat eluzivnog frontmena Horne Shatrauga – prolifičnog prvoborca finskog black metala devedesetih koji stoji iza više od desetine različitih projekata. Ubrzo popunjavajući svoje redove, Sargeist su u svojstvu punokrvnog benda brzo pronašli svoj mračni poziv, dan danas ponosno stojeći kao jedan od glavnih stubova dubokog metal podzemlja.

Sargeist ostaje obavijen gustim velom misterije. Ipak, jedno je sigurno – samo najvažnijim akterima savremenog podzemlja je pošlo za rukom da postanu deo gromke istorije benda. Tako, potpomognuti od strane novog anonimnog sastava, Shatraug i verni gitarista VJS se vraćaju prvi put od 2013. godine, spremni da ponovo otvore kapije do mesta gde vlada večiti mrak i očaj.

Koncert će podržati bend Svartgren — black metal grupa poznata po svom intenzivnom, atmosferičnom zvuku. Kroz agresivne riffove i sirove vokale, stvaraju zvučni pejzaž koji zadire u teme smrti i okultnog.

Karte: https://tickets.rs/event/sargeist_fi_12145

event: https://www.facebook.com/events/1135467857463707

Total
0
Shares
Previous Article
Sargeist u Beogradu

Sargeist 13. maja u Beogradu

Next Article
THE CULT stižu na opatijsku Ljetnu pozornicu!

The Cult 25.7. stižu na opatijsku Ljetnu pozornicu