Share
SVARUN predstavili novi album “Divide Ut Regnes”

SVARUN predstavili novi album “Divide Ut Regnes”

Novosadski metal sastav SVARUN 9. maja 2019. godine objavio je treći studijski album pod nazivom “Divide Ut Regnes”. Album se u digitalnoj distribuciji nalazi od 24. maja.

Konstrastirajući oštro prethodnim izdanjima grupe, ploča se odlikuje drastičnom promenom u instrumentaciji, istraživanoj tematici i žanrovima, kao i umetničkom stilu celokupnog dela. Album je reakcija na svet čiji smo i mi deo, kao i naše shvatanje sopstvenog mesta u istom.

Što se učesnika tiče, SVARUN trenutno čini manje muzičara nego ikad ranije. Vokalne deonice sada u potpunosti izvodi Viktorija Kargina, dok se na gitari i basu grupi priključuju Nikola Dmitrašinović i Željko Popović. Za deonicu bubnjeva ponovo je odgovoran Nikola Pacek-Vetnić, što je takođe slučaj i sa tehničkim delom snimanja, miksanjem i masteringom. Muziku i tekst je takođe napisao Nikola Pacek-Vetnić.

DIVIDE UT REGNES čini devet pesama:
1. Ustanak na zapadu
2. Put na Brač
3. Boj za Ilovajsk
4. Pod plavim nebom
5. Sejm u Lublinu
6. Migraciona politika Unije
7. Krv teče Vislom
8. Guta pod Brodami
9. Mir i stabilnost

Svarun je formiran krajem 2008. godine u Novom Sadu, kao pokušaj fuzije autentičnog pristupa slovenskom kulturnom nasleđu sa jedne, i žestokog, ali prefinjenog simfonijskog metal zvuka sa druge strane.

Nakon prvog perioda tokom kojeg je Svarun figurirao kao koncertno-aktivna grupa bazirana u Srbiji, rad na projektu 2011. godine preuzima grupa muzičara iz Moskve. U takvom sastavu Svarun nastupa na nekoliko festivala u Ruskoj Federaciji i Ukrajini, da bi sa proleća 2013. godine nastupilo zatišje u koncertnim aktivnostima i projekat nastavio bitisanje kroz studijski rad na relaciji Novi Sad – Moskva – Sverdlovsk (UA / LNR).

Krajem 2015. godine u Novom Sadu Svarun ponovo biva oformljen kao koncertna grupa.

SVARUN na društvenim mrežama:

DIVIDE UT REGNES može se kupiti u sledećim online prodavnicama: