Share
Svemir objavio spot za singl “Snijeg”

Svemir objavio spot za singl “Snijeg”

Pjesma „Snijeg“ grupe Svemir nalazi se na albumu „Male laži“, koji je izašao u svibnju 2016. u vlastitom izdanju benda na Bandcampu. To je peti i ujedno posljednji singl s albuma, a to nije slučajno.

„Iako ima pjesama drugačije tematike i atmosfere, kroz cijele se ’Male laži’ ipak najviše provlači lajtmotiv prolaznosti i krhkosti nekih bitnih stvari u životu: naših uvjerenja, životnih okolnosti, a posebno odnosa koji gradimo (i rušimo) s drugim ljudima“, objašnjava Zvonka Obajdin.

„Sve počinje već s pjesmom ’Male laži’ koja otvara album, u kojoj sam ljuta i razočarana. Nastavlja se u sljedećoj ’Iz daljine’ u kojoj se ta ljutnja pretvorila samo u tugu, a provlači se dalje albumom kroz spektar raznih osjećaja koji nastaju zato što se ne mogu pomiriti s načinom na koji su se raspali nekada bliski odnosi. No osjećaji poput ljutnje, razočaranja ili tuge ne mogu trajati zauvijek i na kraju se ipak pomiriš sa svime, vidiš stvari iz malo šire perspektive, staviš točku na prošlost i ostaviš ju iza sebe, kreneš dalje, ili možda zapravo opet ispočetka – zatvori se krug. I to je tema ’Snijega’“, zaključuje Zvonka.

Glazbu je, na stihove Vjekoslava Majera, napisala Zvonka Obajdin, dok je za spot bio zaslužan Doringo.