Guns N Roses - Sweet Child O Mine video

‘Sweet Child O’ Mine’ prvi spot iz 80-ih s milijardu pregleda na YouTubeu

Ova pjesma iz 1987. godine, koja se pojavila na debitantskom albumu grupe “Appetite for Destruction”, ove godine imala je u proseku 590.000 dnevnih prikaza.

To znači da su ovi američki rokeri sada glavni bend na YouTubeu kada je riječ o eri 80-ih i 90-ih u ovom žanru. Naime, njihov hit “November Rain” iz 1992. također je najgledaniji spot na YouTubeu iz posljednje decenije prošlog stoljeća.

Axl Rose, Slash i ekipa su očigledno još uvijek privlačni, kako za staru publiku tako i za onu novu. Guns ‘n’ Roses sada ima više od 6,7 miliona pretplatnika na YouTubeu, dok je “Appetite For Destruction” i dalje najprodavaniji američki debitantski album svih vremena, s više od 30 miliona prodatih primjeraka širom svijeta.

Kada je riječ o 80-im, odmah iza legendarnih Gunsa nalazi se singl “Take On Me” grupe A-ha s 943 miliona pregleda, potom “Girls Just Want To Have Fun” Cyndi Lauper sa 786, “Every Breath You Take” grupe Police sa 699 te “Billie Jean” kralja popa Michaela Jacksona sa 694 miliona prikazivanja, prenosi Klix.

Ovog ljeta, klasik grupe Queen “Bohemian Rhapsody” iz 70-ih postao je najstariji videozapis koji je dostigao značajnu cifru od milijardu pregleda na YouTubeu, “Gangnam Style” je prvi spot koji je dostigao ovu cifru, a još uvijek je spot hita “Despacito” najgledaniji od svih drugih muzičkih snimaka sa 3,4 milijarde pregleda.

Total
0
Shares
Previous Article
Aklee Neon pola puta

"What I Want" – Novi singl Aklee Neon stiže ravno iz Perua

Next Article
Goblini

Goblini 7. prosinca u zagrebačkoj Močvari