Share
Tamara Obrovac i Miroslav Tadić oduševili koncertom na sceni Amadeo

Tamara Obrovac i Miroslav Tadić oduševili koncertom na sceni Amadeo

Foto: miroslavtadic.com/Damil Kalogjera

Gotovo tradicionalno, sredinom srpnja, svjetski poznati gitarski virtuoz Miroslav Tadić zagrebačku publiku na sceni Amadeo oduševi svojim koncertom. Ove godine u poznatom atriju zagrebačkog Gornjeg grada, na sceni su mu se pridružile, Tamara Obrovac, istarska kantautorica, vrsna skladateljica i flautistica te u jednom dijelu programa i američka violinistica Yvette Cornelia Holzwarth.

Prvi susret Tamare Obrovac i Miroslava Tadića dogodio se prije dvije godine na Prviću, a isti senzibiliteti i poimanje glazbe dovelo ih je i do njihovog drugog zajedničkog nastupa. Publiku su odveli na jedinstveno glazbeno putovanje kroz Makedoniju, Istru, Andaluziju, Brazil i Argentinu, a skladbu „Kad ja pođoh na bembašu” posvetili su Jadranki Stojaković, preminuloj prošle godine u Banja Luci koja bi upravo na jučerašnji dan navršila 67. godina.

Tamara Obrovac tijekom svoje 20 godina duge karijere izgradila je jedinstven i senzibilan način interpretacije pri čemu je pokazala da se jednako dobro snalazi i van istarskog melosa u kojem smo je navikli gledati. Pozitivna energija, ali i sjajna sinergija glazbenika čije karijere su im priskrbile svjetski ugled prenešena je na publiku koja se prepustila sviračkom i pjevačkom umijeću vrhunskih glazbenika.

Iako je u pojedinim trenutcima bilo teško razlučiti što je original, a što improvizacija, publika je velikim pjesmom ispratila svaku pjesmu kroz koju su Tamara Obrovac i Miroslav Tadić s lakoćom prenosili. Tadićeva posebno utkana emocija i vrhunsko sviralačko umijeće pokazalo je ponovo njegovu suverenost nad gitarom, a oduševljena publika pozvala ih je na bis.

Miroslav Tadić nedavno je objavio album „Spavati, možda sanjati” s tradicionalnim uspavankama i istinskim everegreenima koje predstavljaju meditativni materijal za sve one koji znaju uživati u glazbi.