Share
Tamara Obrovac ima novi singl i spot

Tamara Obrovac ima novi singl i spot

Melodiju za ovu reinterpretaciju tanga kroz prizmu Istre Tamara je, kako kaže, imala dosta dugo u glavi pre nego što ju je zajedno sa svojim sjajnim pevačima artikulisala u pesmu.

Tamara Obrovac, džez pevačica koja je zajedno s Amirom Medunjanin i Biljom Krstić pre dve godine u sklopu projekta “Žene Balkana” nastupila na festivalu “Balkan trafik” u Briselu, ima novi singl i spot.

Reč je o pesmi “Tango istrando” s aktuelnog albuma “Canto Amoroso” koji Tamara potpisuje zajedno sa svojim Transihistria ansamblom.

Sam singl je kratak, dinamičan i razigran instrumental u kojem je i glas Tamare Obrovac u službi instrumenta. Melodiju za ovu reinterpretaciju tanga kroz prizmu Istre Tamara je, kako kaže, imala dosta dugo u glavi pre nego što ju je zajedno sa svojim sjajnim pevačima artikulisala u pesmu.

Vrckavu i melodičnu kompoziciju prati i prikladan spot, sniman u maniru nemih filmova prožetih vizualnim humorom, odnosno gegom.

– Spot je ležeran i veseo, a kadrovi su snimani u Istarskom narodnom pozorištu i na pulskim ulicama i trgovima u pauzi između tonske probe i koncerta…Naša se vesela družina lepo zabavljala tokom snimanja pa verujem da ovaj sasvim nepretenciozan video snimak lepo ilustruje izreku da su pevači kao deca – izjavila je Tamara Obrovac.

Režiju i montažu spota potpisuje Don Bobo, a za snimanje su se pobrinuli Josip Pino Ružić i Roberto Ostoni.

telegraf.rs