Share
„Tarot Funk“ – novi album nemanje

„Tarot Funk“ – novi album nemanje

nemanja je projekt iza kojeg stoji Luka Šipetić, pulski autor i glazbenik aktivan u bendovima NLV i Para Lele, koji je upravo izdao svoj album „Tarot Funk“.

Album Tarot Funk je Šipetić sam snimao, producirao i miksao u kućici nedaleko od Pule u siječnju 2019. Album predstavlja svojevrsni hommage zvuku Thai funka, Afro-funka, anatolijskog (turskog) rocka sedamdesetih i kambođanskog psych rocka šezdesetih, isprepletenog sa simbolima Tarota. Ovaj eklektični pravac autor naziva jednostavno – Tarot funk.

Specifičnost albuma je ta da su pjesme pisane za posebno odabrane Tarot karte, čija simbolika, zajedno s glazbom i tekstualnim vodičem (koji dolazi uz download albuma), tvori priču o nizu događaja koje su se dogodile nemanji u zadnjih godinu dana. Kako bi slušatelj otkrio priču, mora ući u interakciju sa simbolima Tarota, te dopustiti svojoj mašti da upotpuni praznine.

– Na slušatelju je, da uz pomoć dane glazbe, karta i vodiča, sam složi dijelove u cjelinu i stvori svoju interpretaciju događaja povezujući simbole sa sličnim obrascima i primjerima iz svog života. Samim time slušatelj, a ne autor, stvara cjelokupnu priču i određuje o čemu album „govori“ te koje su njegove teme. Tarot Funk stvara sam slušatelj iznova svakim novim slušanjem, kaže Luka Šipetić.

Album Tarot Funk najavljen je singlom „The World“ za koji je animaciju napravila Noemi Ribić. Na albumu gostuju Nikol Ćaćić (NLV) i Leo Beslać (Mangroove , Peglica i Komandos, Pseća Plaža)  dok dizajn covera potpisuje Dino Santaleza (Pridjevi, Para Lele, Vila Propuh Studio), a mastering albuma potpisuje Luka Čapeta (Duo Chapetlewsky, Truth is not equal Tribe, Mary May).

Album možete preuzeti na ovdje ili nemanja.bandcamp.com

Tarot Funk Full album stream