Share
The Bite 11. avgusta na Zidiću Doma omladine Beograda

The Bite 11. avgusta na Zidiću Doma omladine Beograda

Ideja o bendu koji će imati energiju panka, čvrste rock’n’roll rifove, pevljive refrene i osećajnost bluza javila se još pre mnogo godina. Ideja je sazrevala, dok su članovi svirali po drugim bendovima, menjala se i THE BITE je tražio ljude koji su rasli na ulicama, i koji imaju tu „glad“ potrebnu za dobru svirku, ljudi koji su bili i biće deo ekipe, a opet mogu da doprinesu svojim sopstvenim pečatom, potpisom, ljude koji slušaju, sviraju i žive različitu muziku, a mogu bez problema da stanu rame uz rame i naprave nešto novo.

Kao bend koji se orijentisao na klupske svirke, THE BITE je svirao u mnogobrojnim klubovima širom Srbije. Iako najbolje zvuči na velikim binama, bend ostaje pri stavu da je kontakt sa publikom veoma bitan, i da ne treba bežati od „malih“ svirki. Od velikih festivala (EXIT, ŠUMADIJA FEST, METAL WAR FEST u Mađarskoj…), moto skupova (Mužlja, Crepaja…) preko raznih manjih festivala, pa sve do klubova u koje staje jedva 50-ak posetilaca, THE BITE širi svoju publiku, pružajući im ono što jedan pravi rock’n’roll bend treba da ima, jaku energiju, pesme sa pevljivim refrenima, i što je najbitnije – dobar provod.

Od 2016. godine, bend radi u novoj postavi, nova pevačica benda je Ljiljana Zdravković, a bubnjar Nebojša Brkić. U junu 2016, izdaju novi singl “LIES. Singl se našao i u finalu Godišnjaka radija 202. Prvi singl na srpskom jeziku “Da se ponovo rodim”The Bite su izdali nekoliko meseci kasnije.

U finalu Beogradskog autorskog rok festivala – BARF 2016, dobili su 2. nagradu žirija, za najboljeg izvođača na festivalu, učestvovali su na festivalu BUNT 2017. godine, svirali na Singidunum festu na Kalemegdanu, Brothers In Sounds festivalu kao i na Arhangel festu u Grockoj.

Nedavno su objavili i novi singl Go To Hell koji je naišao na odlične reakcije i već se uveliko zavrteo na vodećim radio stanicama širom Srbije (Radio Beograd 202, Rock radio, Radio Beograd 1…) ali i u regionu. Pesma je nekoliko puta emitovana na HR2, a u radio emisiji “Cener Radija 101” prisutna je preko 5 nedelja, od kojih je dve nedelje provela na mestu broj 1.

Za pesmu “Go to Hellobjavljen je i video spot, a bend planira i objavljivanje nove pesme i videa na srpskom jeziku, “Znaš”.

Foto: Dušan Vučković