Share
The Cure radi na tri albuma, prvi stiže uskoro

The Cure radi na tri albuma, prvi stiže uskoro

Ono što je najavljivao prošle godine frontmen benda The Cure, Robert Smit, biće i ostvareno – uskoro stiže novi album. I to, kako je najavio – prvi od tri na kojima rade.

Naime, britanski rok sastav radi punom parom “na tri fronta”, a prvi bi album, prema rečima Smita, mogao da se pojavi pred kraj godine.

“Prvi singl, a moguće i ceo album, izaći će ovog Božića, ili malo ranije. Nosi naziv “Live From the Moon” ali ime će sigurno biti promenjeno”, otkrio je Smit u intervjuu za Zocalo, prenosi NME.

Biće to njihov 14. studijski album, na koji se čekalo 11 godina. Uz studijske, iza sebe imaju i 11 kompilacijskih i pet koncertnih albuma, a poslednji studijski je, podsećamo, objavljen 2008. godine pod nazivom “4:13 Dream”.

Smit je izgubio oca, majku i brata i ta, kako je u jednoj ranijoj izjavi za NME rekao, tamna strana života umnogome je oblikovala album koji najavljuje.

Čini se da obožavaoci neće dugo čekati posle prvog na drugo ostvarenje, prenosi N1.

U intervjuu je Smit otkrio da će to biti album sa, kako je rekao, mnogo slobodnijim delovima i s jačim i izraženijim zvukom, sa snimcima uživo. Treći album će biti, kako je najavio, jedan bučan disk, zasnovan na njegovim ličnim iskustvima i iskustvima sa scene, ali i na činjenici  da smo toliko navikli na buku, da i ne primećujemo njeno prisustvo.

Bend, koji postoji više od četiri decenije, ove godine bio je na svetskoj turneji u okviru koje su nastupili na EXIT-u, 4. jula.