Share
The Kinks se ponovo okupljaju

The Kinks se ponovo okupljaju

Vest da će se kultni bend The Kinks konačno ponovo sastati, potvrdio je Dejv Dejvis!

Tokom dugog niza godina i niza ponovnog okupljanja rasturenih bendova, Kinksi su tvrdoglavo vukli svako na svoju stranu i ostali bend koji se raspao jednom zauvek.

Rođačko – bratovske razmirice i svađe napravile su nepremostivi jaz koji se prvi put istopio prošle godine u letnjim mesecima, kada su se pojavile prve spekulacije da će se Rej i Dejv pomiriti i ući zajedno u studio, prenosi portal GLE Gradski radar.

U junu 2018. tokom intervjua za BBC Rej Dejvis je otkrio da je glavni problem ležao u tome što su njegov brat Dejv i originalni bubnjar benda Mik uvek bili u sukobu. „Ipak, napravio sam dodatni napor i prosto me naložilo da ih nateram da sviraju zajedno još srčanije i sa strašću“, objasnio je.

Ovaj put, u intervjuu za magazin Rolling Stone Dejv je zvanično potvrdio da su zaista ušli u studio i da snimaju zajedno novi materijal.

„Da, sukob je postojao i trajao nekoliko godina. Ali vratili smo se nazad i slušali stare stvari. Neke zvuče baš dobro, a na nekima treba raditi“.

Mnogo vremena u studiju je bilo posvećeno traganju za snimcima koji su se naslanjali na njihov konceptualni albume Artur (Uspon i pad britanske imeprije) koji je „virtuelno gotov“.

„Postoje snimci koje smo uradili, ali nikad nismo iskoristili, a tu su i snimci na kojima fale vokali, ili neki drugi začin“, objasnio je Dejv.

„Postoji gomila materijala koja je urađena na nivou demo snimaka, i sada imamo nameru da ih objavimo“, dodao je on.

Turneja? Sudeći po Dejvu, ni to nije isključeno:

„Nije nemoguće… Bilo bi zabavno videti tako nešto, zar ne?“, zaključio je frontmen Kinksa u intervjuu.

Foto: MJ Kim/Getty Images (2005.)