The Lemonheads 3. svibnja u zagrebačkom Vintage Industrialu

The Lemonheads 3.5. u zagrebačkom Vintage Industrialu

Američki indie heroji, grupa The Lemonheads predvođena Evanom Dandom, vraćaju se u Zagreb, i to u Vintage Industrial Bar, u utorak 3. svibnja 2022.

The Lemonheads dolaze u sklopu “It’s a Shame About Ray” obljetničke turneje kojom slave 30 godina legendarnog albuma, a svirat će ga u cijelosti.

Prozvan jednim od najboljih generacijskih albuma, neki kritičari su ga opisivali bubblegungeom pokušavajući ga smjestiti između grungea i melodičnog popa. Kultni studijski album je obilježio devedesete uz pjesme poput “It’s a Shame About Ray”, “Confetti”, “My Drug Buddy”, “Alison’s Starting to Happen”, “Bit Part” ili “Kitchen”. Veliku obljetnicu prati i izlazak deluxe izdanja koje sadrži primjerice i do sada neobjavljene sessione ili demo snimke koje će po prvi puta biti na vinilu.

Zagrebački nastup bit će prilika čuti kultne pjesme s albuma, ali i presjek karijere benda uz singlove poput „Hospital“, „Into Your Arms“, „Left For Dead“, „Being Around“ ili „Big Gay Heart“.

The Lemonheads su osnovani davne 1986., a Evan Dando je do danas ostao jedini originalni član. Globalni uspjeh doživjeli su s albumima “It’s A Shame About Ray” i “Come On Feel The Lemonheads” te obradom klasika Simona & Garfunkela “Mrs Robinson” koja je zabilježena kao njihov najuspješniji singl. Lemonheads su krajem 90-tih prestali s radom, da bi se vratili 2005. Kolekciju obrada naziva “Varshons” grupa je izbacila 2009., kao i “Varshons 2” deset godina kasnije s interpretacijama pjesama izvođača kao što su Yo La Tengo, Jayhawks, The Eagles, Nick Cave & The Bad Seeds i Lucinda Williams.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 100 kn koja će vrijediti do 13. ožujka. Dan nakon, pa do 2. svibnja cijena će iznositi 120 kn, a na dan koncerta 140 kn.

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Ul. Hrvatske bratske zajednice 4), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjestima Eventima i online www.eventim.hr.

Total
0
Shares
Previous Article
Parnepar i Latex my ass večeras u zagrebačkoj Močvari

Parnepar i Latex my ass večeras u zagrebačkoj Močvari

Next Article
RODEO singl Eugene

RODEO predstavlja novi singl "Eugene"